Bilim, Teknoloji, Toplum Muhabbetleri

Bilim, Teknoloji, Toplum Muhabbetleri

Tarihler: 18 Mayıs 2018 Cuma ~ 18 Mayıs 2018 Cuma

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 18, 2018 ~ May 18, 2018

IstanbuLab’in düzenlendiği Bilim, Teknoloji Toplum Muhabbetleri’nin ikincisi olan bu etkinlikte, bilim tarihi bağlamında laboratuvarlar ve deneycilik geleneği, Prof. Dr. Reşit Canbeyli’nin Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ndeki laboratuvarının kuruluşu ve kişisel öyküsüyle birlikte muhabbete açılıyor. Bir Laboratuvar, bilimle uğraşmanın yalnızca başkalarının yaptıklarını aktarıp özetlemekten ibaret olamayacağını; bilimin düz bir çizgide, yanlışlara düşmeden yapılan, coşkusuz ve bütünüyle duygulardan yoksun bir faaliyet olarak görülemeyeceğini savunuyor. Genç bilimcilere bilim heyecanını, tutkusunu ve hatta kuşkusunu aşılamakta laboratuvarların önemini vurguluyor.

Prof. Dr. Reşit Canbeyli, lisans eğitimini Columbia Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde, doktora eğitimini ise yine aynı üniversitenin Psikoloji Bölümü'nde tamamladı. 1976’da Boğaziçi Üniversite’sinin Sosyal Bilimler Bölümü’nde göreve başladı. 1982’de YÖK yasasını protesto ederek üniversiteden ayrıldı. Bir süre bir ansiklopedide ve Cumhuriyet Bilim-Teknik’te çalıştı. 1980’lerin sonuna doğru ABD’ye giderek araştırmalarını Columbia Üniversite’sinde devam ettirdi. 1994’ten itibaren Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı; 2011’den itibaren ise aynı bölümde emekli profesör olarak çalışıyor.

Doç. Dr. Maral Erol, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki lisans ve Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki yüksek lisansının ardından Rensselaer Polytechnic Institute’de Bilim ve Teknoloji Çalışmaları alanındaki doktorasını tamamlamış ve Duke Üniversitesi’nde beş yıl boyunca postdoktora çalışmalarını sürdürmüştür. Araştırma alanları arasında toplumsal cinsiyet, bilim ve teknoloji ilişkileri; erkeklik çalışmaları; üreme teknolojileri; biyomedikal teknolojiler ve medikalizasyon (tıbbileşme) bulunmaktadır. Halen Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde çalışmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT