Gerrit Wustmann "İstanbul Bootleg" Adlı Kitabından Okuyor

Tarihler: 28 Kasım 2013 Perşembe ~ 28 Kasım 2013 Perşembe Saat 19.30

Yer: Goethe-İnstitut İstanbul

Adres: Yeniçarşı Cad. No:32 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2013 ~ Kas 28, 2013

Etkinlik, Almanca ve Türkçe, iki dilde yapılacaktır.
Giriş serbesttir.

Şair Gerrit Wustmann 2010’dan beri "İstanbul şiirleri üçlemesi" üzerinde çalışıyor. Üçlemenin birinci kitabı "Beyoğlu Blues" (Fixpoetry) 2011’de çıktı; ikinci kitap "İstanbul Bootleg" (binooki) 2013 Haziran’ından beri piyasada. "İstanbul Bootleg" Boğaz boyunca uzanan milyonluk şehirde şiirsel bir yolculuk ve karanlık yönleri de göz ardı etmeyen bir ilân-ı aşk; yüzlerce yıllık tarihten gelen ozanların sesine ve günlük hayatın fısıltılarına kulak veren bir iz sürümü. Kendilerine korunaklı bir yer arayan sokak kedileri, tozlu yollardaki süslemeler, çevre yolu kenarında açan laleler, ezan sesleri ve ozanlarını ağıtı, yağmurda ıslanmış caddelerdeki ışık yansımaları ve adalardaki sessizlik… Ve tüm bunlar olurken kültürler çatışması sessiz sedasız son buluyor.

Moderasyonu Fügen Uğur üstleniyor.

Gerrit Wustmann 1982’de Köln-Lindenthal’da doğdu ve doğduğu yerin yakınlarındaki Kerpen’de yaşıyor. Köln ve Bonn’da doğu bilimleri, tarih, siyasal bilimler ve din bilimleri okudu. Online ve basılı meyda kuruluşlarında muhabir ve redaktör olarak çalışıyor. Yeni bin yılın başından beri çok sayıdaki şiiri ve edebi yazısı antolojilerde ve kısmen uluslararası edebiyat dergilerinde yayımlandı; ayrıca beş kitabı çıktı. "Burası İran! Almanca Konuşulan Bölgelerde Fars Şiiri" adlı antolojinin editörüdür (Sujet Verlag, 2011). Şiirleri Türkçe, Farsça, İtalyanca ve İngilizceye çevrilmiştir. "zaman" adlı şiirine 2012’de postpoetry.NRW Şiir Ödülü verildi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT