Gonca Dardeniz ile Söyleşi: Edebiyat ve Arkeolojinin Kesişimine Bir Garip Örnek: Agatha Christie

Tarihler: 19 Nisan 2015 Pazar ~ 19 Nisan 2015 Pazar 15:00

Yer: Kadıköy Belediyesi Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 19, 2015 ~ Nis 19, 2015

Agatha Christie, özellikle cinayet romanları ile ünlenmiş bir yazardır. Bununla beraber bazı romanlarındaki arkeolojik ögeler bizlere, yazarın arkeolojiye olan yakın ilgi ve bilgisine dair ipuçları vermektedir. Ünlü arkeolog Max Mallowan ile evliliği boyunca pek çok arkeolojik kazıda bulunan Agatha Christie, arkeologları ve bu mesleğin kendine has özelliklerini romanlarında ustaca kaleme almıştır. Christie’nin yolu Türkiye’den de çok sık geçmiş, romanlarının bir bölümünü de ülkemizde yazmış veya kurgulamıştır.

Bu söyleşi, Agatha Christie’nin romanlarından yola çıkarak hem yazarın arkeoloji ve arkeologlarla ilişkisini irdelemeyi hem de ünlü arkeologların çalışmalarını ve bunların arkasındaki ilginç hikâyeleri paylaşmayı amaçlamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT