Hazır Olun, İstanbul Kültür Avı Geliyor!

Tarihler: 21 Eylül 2014 Pazar ~ 21 Eylül 2014 Pazar

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 21, 2014 ~ Eyl 21, 2014

EMBARQ Türkiye, AFS Gönüllüleri Derneği (AFSGD) ve TEMA, 21 Eylül Pazar günü, Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) kapsamında Tarihi Yarımada’da gerçekleştireceği İstanbul Kültür Avı’nda gençlerle bir araya geliyor.

İlk kez 2005 yılında AFSGD’nin Ankara’da düzenlediği ve 2009 yılında ilk kez İstanbul’da yapılan Kültür Avı bu yıl “UNESCO Tarih Mirası listesinde yer alan Tarihi Yarımada’da Kültürümüzü Gençlerle Yaya’lım” temasıyla Tarihi Yarımada’da gerçekleşecektir. Gençleri hedefleyen Kültür Avı kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik öncesi Kentsel Sürdürülebilir Yaşam Şekli üzerine bir seminer ve etkinlik sonrasında ise İstanbul tarihi hakkında söyleşi düzenlenecektir. Kültür Avı’ndan 1 gün önce düzenlenecek Sürdürülebilir Yaşam Semineri, katılımcılara sürdürülebilirlik hakkında farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedeflemektedir. Seminer programında; uzmanların katılımlarıyla EMBARQ Türkiye sürdürülebilir ulaşım nedir üzerine, TEMA ekolojik okuryazarlık konuları hakkında ve Yeşilist de iklim değişikliğinin kentlere etkisi üzerine gençlere bilgi aktaracaktır. Kültür Avı’nın bitiminde de uzman kişilerle İstanbul’un tarihi ve kültürü hakkında bir söyleşi düzenlenecektir.

Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Seyahat Günü vesilesiyle, 21 Eylül Pazar günü düzenlenen İstanbul Kültür Avı etkinliği ile gençlerin hem içinde yaşadıkları çevreye hem de sürdürülebilir ulaşım yöntemlerine dikkatini çekmek amaçlanıyor. Farklı buluşma noktalarında kendi gruplarıyla bir araya gelen gençler, farklı toplu taşıma türleriyle Tarihi Yarımada’daki ana buluşma noktasına gelecek. Daha önce çeşitli vesilelerle geldikleri Yarımada’nın kültür ve tarihinin hiç fark etmedikleri yönlerini, kendilerine verilen görev listesiyle keşfe çıkan gruplar yayalaştırılmış Tarihi Yarımada’da görevleri yürüyerek yerine getirmeye çalışacaklar. En çok görevi yerine getirerek en yüksek puanı toplayan gruba süpriz ödül verilecek.

Toplu taşımayla ulaşacakları Tarihi Yarımada’da yaşadıkları çevreyi keşfedecekler
EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir, İstanbul Kültür Avı Etkinliği ile ilgili: “Genç katılımcılar ellerindeki görev listesine göre kültürün gizli kalmış boyutlarını keşfetmeye çalışacak. İstanbul Kültür Avı Projesi’yle av boyunca hiçbir vasıta kullanılmayacak; böylelikle katılımcılar arasında yürümenin de bir seyahat şekli olduğu algısını yaratmak istiyoruz. Amacımız, hem toplu taşıma hem de yürümeyle gençleri daha aktif bir yaşam şekline yönlendirmek” dedi.

Katılımcılar, gün boyunca av sırasında bulmacaları çözerek Tarihi Yarımada’daki çeşitli kültürel odakları gezip, tanıma fırsatı bulmalarının yanında, ayrıca Tarihi Yarımada’da yapılan yayalaştırma projesinden sonra alanı yaya olarak deneyimleyebileceklerdir.

İstanbul Kültür Avı hakkında daha detaylı bilgi almak için info@kulturavi.com adresine e-posta atabilir ya da http://www.kulturavi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT