Küratörlü Sergi Turu ve Söyleşi

Küratörlü Sergi Turu ve Söyleşi

Tarihler: 07 Aralık 2017 Perşembe ~ 09 Aralık 2017 Cumartesi 18:00 - 15:00

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2017 ~ Ara 9, 2017

Pera Müzesi, sanatseverleri 7 Aralık’ta açılacak iki yeni sergi kapsamında düzenlenen etkinliklere davet ediyor. Etkinlikleri, “Bana Bak!” sergisine yönelik düzenlenen küratör Nimfa Bisbe Molin eşliğindeki tur ile “Louis Kahn’a Yeni/den Bakış” sergisi kapsamında küratör N. Müge Cengizkan, Jale Erzen ve Ahmet Gülgönen’in katıldığı söyleşi oluşturuyor.

Pera Müzesi, tüm ziyaretçilerini Bana Bak! ”la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergisini, küratör Nimfa Bisbe Molin eşliğinde gezmeye davet ediyor. 7 Aralık Perşembe günü saat 18:00’de ücretsiz gerçekleşen tur, sanat tarihindeki en eski ifade biçimlerinden biri olan portreyi bir kez daha tartışma zeminine taşıyor. Sergide yer alan resim, fotoğraf, heykel ve videodan oluşan seçki, izleyicileri portrelerin toplumsal aynasında kendilerine bakmaya davet ediyor.

Louis Kahn’a Yeni/den Bakış: Cemal Emden’in Fotoğrafları – Çizimler ve Resimler sergisi kapsamında, Jale Erzen ve Ahmet Gülgönen, sergi küratörü N. Müge Cengizkan moderatörlüğünde bir söyleşi için bir araya geliyor. Pera Müzesi Oditoryumu’nda 9 Aralık Cumartesi günü saat 15:00’da ücretsiz gerçekleşen etkinlik, 20. yüzyıl dünya mimarlığının önemli isimlerinden Louis Kahn’ın yapıtlarına ve sanatsal çalışmalarına odaklanıyor.

Jale Erzen, Kahn mimarlığının ontolojisine ve bu projeye özel olarak ziyaret edip deneyimlediği yapılara değiniyor, sanatçının resim ve eskizlerini dönemin sanat akımları içerisinde değerlendiriyor. Kahn’ın öğrencisi ve ofisinde mimar olarak çalışan isimlerden Ahmet Gülgönen ise, mimar ve sanatçı kimliklerini eşzamanlı taşıyan Kahn’ın her iki alanda ürettiği çizim ve eskizlerin bir bütünlüğü olup olmadığını sorguluyor.

Bana Bak! ve Louis Kahn’a Yeni/den Bakış sergileri 4 Mart 2018’e kadar devam ediyor. Sergiler kapsamında sunulan kamusal programa, Pera Eğitim ve Pera Film’in çeşitli gösterim ve atölyeleri de dahil oluyor. Bana Bak! küratörlü sergi turu ücretsizdir. Etkinlik dili İngilizce’dir, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır. Tura katılmak Pera Müzesi websitesinden rezervasyon yaptırmak gerekmektedir.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek söyleşi ücretsizdir. Salon kapasitesi 160 kişiyle sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçe’dir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT