Nico Bleutge – ‘belirgin hatlar’ Şiirler

Tarihler: 18 Mart 2014 Salı ~ 18 Mart 2014 Salı 19:00

Yer: Goethe-İnstitut İstanbul

Adres: Yeniçarşı Cad. No:32 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2014 ~ Mar 18, 2014

Nico Bleutge şiirlerinde doğa manzaralarının ve şehirlerin dilini ve görüntülerini arıyor, Uwe Johnson’un bir zamanlar yazdığı gibi, pencerenin ardında oturan ihtişamlı gri bir kedi gibi ulaşılmaz, sessiz ve çekici olan anıların dünyasında geziniyor. Bleutge’nin mısraları kendi ritm ve tınlarıyla her şeyi dönüştürüyor. ‘’parlak noktalar’ oluşturuyor ve ‘’küçük akım yolları’’ buluyor.

Şair Goethe Enstitüsü kütüphanesinde gerçekleşecek etkinlikte 2011 yılında İstanbul’a ilk kez geldiğinde şehir üzerine yazdığı birkaç şiirini okuyacak.

Etkinlik Almanca ve Türkçe olarak yapılacaktır.

Nico Bleutge
Berlinli yazar Nico Bleutge Tübingen’de çağdaş Alman edebiyatı, retorik ve felsefe eğitimi aldı. Bleutge 2001 yılından beri serbest edebiyat eleştirmeni olarak Süddeutsche Zeitung ve Tagesspiegel gibi çeşitli gazetelere yazıyor. 2006 yılında ilk şiir kitabı “klare konturen” ve kısa bir süre önce de üçüncü şiir kitabı ”verdecktes gelände “ yayınlandı. Nico Bleutge Almanya P.E.N üyesidir. Şairin aldığı sayısız ödüller arasında Anna Seghers ve Erich Fried ödülleri de sayılabilir..

Arzu edenler Nico Bleutge ile röportaj yapabilirler. Randevu için Goethe-Institut Istanbul’dan Yeşim Turgay ile ( yesim.turgay@istanbul.goethe.org ) temasa geçmenizi rica ederiz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT