Sanat Tarihçisi Çiçek Akçıl - Türk Kahvesi ve İstanbul Kahvehaneleri

Sanat Tarihçisi Çiçek Akçıl - Türk Kahvesi ve İstanbul Kahvehaneleri

Tarihler: 16 Ocak 2016 Cumartesi ~ 16 Ocak 2016 Cumartesi 14:30

Yer: İstanbul Milli Reasürans Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 16, 2016 ~ Oca 16, 2016

Sanat Tarihçisi Çiçek Akçıl “Kahve Bahane Sohbet Şahane” Söyleşilerinde

Kahvenin üç şehirdeki serüvenin anlatıldığı “Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” kültür projesi kapsamındaki “Kahve Bahane, Sohbet Şahane” sohbetleri Sanat Tarihçisi Çiçek Akçıl ile devam ediyor. 16 Ocak Cumartesi günü, saat 14.30’da İstanbul Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek sohbetin konusu ise “Türk Kahvesi ve İstanbul Kahvehaneleri”…

İstanbul, 12 Ocak İstanbul Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen “Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” sergisi, kahvenin kültürlerarası ortak dilinden yola çıkarak bu üç şehrin kahve anlatılarını fotoğraflar, videolar ve hikâyelerle aktaran bir kültür projesi.

7 Ocak’ta başlayıp 27 Şubat’a kadar sürecek olan serginin parelelinde her Cumartesi günü “Kahve Bahane, Sohbet Şahane” adıyla düzenlenen sohbetlerde kahve kültürü ve tarihi konusunda uzman isimlerle interaktif söyleşiler düzenleniyor. Ücretsiz gerçekleştirilen sohbetlerin bu haftaki konuğu İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğretim görevlisi ve sanat tarihçisi Çiçek Akçıl...

Sanat tarihi alanında ulusal ve uluslararası yayınları bulunan Akçıl, 16 Ocak Cumartesi günü, saat 14:30’da gerçekleştireceği söyleşisinde Mahalle, Esnaf, Yeniçeri, Tulumbacı, Semai, Aşık kahvehanelerinden, ilk İstanbul kahvehanelerine kahvenin kırk yıllık hatırından, Türk kahvesinin gerçek öyküsüne kadar Türk Kahvesini ve İstanbul Kahvehanelerini anlatacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT