Toplumsal Cinsiyet ve Edebiyat Söyleşileri

Toplumsal Cinsiyet ve Edebiyat Söyleşileri

Tarihler: 17 Aralık 2016 Cumartesi ~ 24 Aralık 2016 Cumartesi 10:00-13:00

Yer: Karaköy Minerva Palas

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2016 ~ Ara 24, 2016

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu, “Edebiyat Söyleşileri”nin altıncısını düzenliyor. Herkesin katılımına açık olan Herkesin katılımına açık olan bu eğitim modülleri, Cumartesi günleri, 10:00-13:00 saatleri arasında, Karaköy Minerva Palas’ta düzenlenecek. Kontenjan sınırı bulunan eğitimlere kayıtlar 16 Ekim 2016 tarihinde sona erecek.

Eğitimler Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri; Hülya Adak, Rûken Alp, Deniz Tarba Ceylan, Başak Demirhan, Özlem Öğüt, Ayten Sönmez, Reyhan Tutumlu, Tuğba Yıldırım tarafından verilecek.

İki eğitim modülünden oluşan “Edebiyat Söyleşileri”nde, kadın ve erkek yazarların yapıtlarında toplumsal cinsiyetin nasıl konumlandığı, toplumsal cinsiyet rollerinin nasıl kurgulandığı irdelenecek, eserlerdeki alt metinlere ve söylemlere toplumsal cinsiyet merceğinden bakılacak. Modüller dörter hafta sürecek.

“Edebiyat Söyleşileri”nin ilk modülü 5 Kasım 2016 Cumartesi günü başlayacak. Bu modülde sırasıyla; Shakespeare’in “12. Gece”si, Mary Shelley’nin “Frankenstein”ı, Angela Carter’ın “Sirk Geceleri” ve Virginia Woolf’un “Orlando”su irdelenecek.

“Edebiyat Söyleşileri”nin ikinci modülü 3 Aralık 2016 Cumartesi günü başlayacak. Bu modülde sırasıyla; Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları”, Sevgi Soysal’ın “Yürümek”, Adalet Ağaoğlu’nun “Ölmeye Yatmak” ve Orhan Pamuk’un “Kafamda Bir Tuhaflık” isimli eserleri ele alınacak.

Program:

Modül I

17 Aralık Cumartesi-Tuğba Yıldırım: Adalet Ağaoğlu, Ölmeye Yatmak

24 Aralık Cumartesi-Rûken Alp: Orhan Pamuk, Kafamda Bir Tuhaflık

Ücretler:

Öğrenci/ Öğretmen/ SU Mensubu: 150 TL (Tek Modül) / 250 TL (Her iki modül)

Yetişkin:250 TL (Tek modül) / 450 TL (Her iki modül)

Yer: Sabancı Üniversitesi Minerva Palas, Bankalar Caddesi No:2 Karaköy-İstanbul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT