Zafer Algöz Yıldız Teknik Üniversitesi'ne Söyleşiye Geliyor

Tarihler: 28 Mart 2014 Cuma ~ 28 Mart 2014 Cuma 17:00

Yer: YTÜ Beşiktaş Kampüsü Cep Sineması

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2014 ~ Mar 28, 2014

Tiyatro, sinema ve dizilerin vazgeçilmez oyuncusu Zafer Algöz Yıldız Teknik Üniversitesi' ne söyleşiye geliyor. Yıllar boyunca akıllara kazınan birçok karektere can veren Algöz yıllardır edindiği tecrübeyi genç sinemacı adaylarına aktaracak. Yıldız Sinema Kulübü' nün organize ettiği etkinliğin moderatörlüğünü SİYAD üyesi Erkan Aktuğ üstleniyor. Söyleşi 28 Mart Cuma günü saat 17.00' da YTÜ Beşiktaş Kampüsü Cep Sineması'nda gerçekleşecek. Etkinlik ücretsiz ve herkese açıktır.

Zafer Algöz; 1961 yılında Kars'ta dünyaya geldi. 1975 sezonunda Bursa Devlet Tiyatrosu'nda açılan "Gençlik Kurslarıé ile tiyatro eğitimi alan sanatçı, 1980 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü kazandı. 1985 yılında mezun olup, aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosu'nda sanat yaşamına başladı. 1989 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları'na tayin olan Algöz bu zamandan sonra televizyon ve sinema seyircisi ile tanıştı fakat tiyatro seyircisinide hiç ihmal etmedi. Görevini büyük bir ustalık ve hassasiyetle tiyatroda yerine getiriyor. Ağır Roman'ın Gaftici Fethi'si, O şimdi Mahkum'un Koko Niyazi'si, Arog'un Karga'sı ve son olarak İntikam dizisinin Haldun Arsoy'u. Televizyon seyircisinin aklına kazınan daha bir çok karektere imza atan Algöz birçok tiyatro oyununda oynadı, yönetti.

80’lerde YTÜ’de bir kol olan Yıldız Sinema 1999 yılında Uğur Kutay tarafından kuruldu. Usta-çırak ilişkisiyle gelişen kulüp, bugün ülkemizin pek çok genç sinemacı yetiştirmiş önemli sinema kulüplerinden biridir. Yıl boyunca haftalık film gösterimleri, film okumaları ve sohbetleri, sinema eğitimleri gerçekleştiren Yıldız Sinema yıl boyunca edindiği bilgi birikimle sinema projeleri gerçekleştiriyor. 2003 yılında üniversite ekibiyle organize edilen Türkiye'nin ilk amatör film festivali olma özelliğini taşıyan Yıldız Kısa Film Festivali’ni düzenlemeye başladı. Son olarak 2013 yılında 9. Yıldız Kısa Film Festivali yapıldı. Bugüne kadar Tuncel Kurtiz, Yüksel Aksu, Atilla Dorsay, Özcan Alper, Çağan Irmak, Pelin Batu, Derviş Zaim, Güven Kıraç, Barış Pirhasan,Ezel Akay, Fikret Kuşkan, Yeşim Ustaoğlu, Meral Okay, Yetkin Dikinciler. Taylan Biraderler, Handan İpekçi gibi pek çok sinemacı jüri üyesi veya söyleşileriyle Yıldız Kısa Film Festivali’ne katıldı. Şu an sinema sektöründe çalışan pek çok kişi de ilk kısa filmlerini bu etkinlik dahilinde göstererek sinema yaşamlarına bir adım attılar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT