Zafer Aracagök - n-1 insan

Zafer Aracagök - n-1 insan

Tarihler: 17 Şubat 2018 Cumartesi ~ 17 Şubat 2018 Cumartesi 16:00 - 17:00

Yer: Mixer Arts

Adres: Sıraselviler Cad. Taksimsitesi No: 35 2.Bodrum Kat Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 54 43 - 0538 372 38 01

Web: http://www.mixerarts.com

E Posta: info@mixerarts.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2018 ~ Şub 17, 2018

"Hayvanların Tarafı" sergisi kapsamında düzenlenecek olan etkinlikte Zafer Aracagök'ün konuşmasının ardından küratör Ahmet Ergenç ve sanatçıların katılımıyla sergi konuşması gerçekleşecek.

Zafer Aracagök ile "n-1 insan" üzerine

Hayvan hakları karşısında insanın hak talep edemeyecek bir varlık olduğunu tartışacağı konuşmasında Zafer Aracagök, Freud’çu psikanalizin "duygusal bağ" sorununu ele alma biçiminde nasıl hayvan karşıtı bir insan kavramı kurulduğunu, hipnozun tedavi yöntemi olarak geri bırakılmasıyla insana nasıl insan olma hakkının verildiğini, Descartes'çı insan-merkezli evren düşüncesinden Heidegger ve Levinas'a uzanan hayvan kavramları, Deleuze/Guattari düşüncesindeki oluş, hayvan-oluş, çoğulsallık halleri ve Derrida yapıbozumundaki "animot" saptamaları ile harmanlayarak, "n-1 insan"a giden yolu açmaya çalışacak. “Hayvanlarla karşılıklı hipnoz ilişkisi içinde olduğumuz uyurgezer bir dünya hayal ediyorum”.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT