41. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi

41. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi

Tarihler: 19 Kasım 2017 Pazar ~ 19 Kasım 2017 Pazar 14:00

Yer: Orjin Sanat Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2017 ~ Kas 19, 2017

Tate Modern’de geçen yaz retrospektif sergisi açılan ilk Türk sanatçısı, Türk Çağdaş Sanatı’nın öncülerinden ve en değerli kadın ressamı Fahrelnissa Zeid’in öğrencilerinden Ufemia Rizk için resmettiği ‘Feminity’ isimli ünlü otoportre ve 1980’lerde Zeid’in Ürdün’deki evinin salonunda asılı ‘Bedouin’ isimli bir Bedevi’yi resmettiği portre yapıtları 19 Kasım’da 41. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’nde satışa sunuluyor.

2017-2018 sezonunun ilk müzayedesi olan 41. Beyaz Çağdaş ve Modern Müzayedesi’nde önemli koleksiyonlardan derlenmiş 133 sanatçının 221 sıra dışı eseri satışa sunuluyor. 41. Beyaz Müzayede 19 Kasım Pazar günü saat 14:00’te Maslak’ta Orjin Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Fahrelnissa Zeid’in en önemli portre yapıtları arasında yer alan ve Zeid’e yakınlığı ile bilinen öğrencisi Ufemia Rizk’in portresini resmettiği ‘Feminity’, Ürdün Kraliyet Enstitüsü yayınladığı Fahrelnissa Zeid kitabında da yer alıyor. 500 bin-750 bin TL tahmini fiyat aralığı ile Müzayede’nin en pahalı eseri olan ‘Feminity’nin yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonerler arasında yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Müzayede’nin diğer önemli Zeid portre eseri ‘Bedouin’ Ürdün sanat otoriteleri arasında anıtsal bir yapıt olarak nitelendiriliyor.

Türk Çağdaş ve Modern Resim Tarihinde ‘Fransız Ekolü’ olarak bilinen 1950-1970 arası Paris’te yaşayan ve dönemin Avrupa Resmi’nin en önemli temsilcileri ile eş zamanlı ve bir çizgide eserler üreten Fahrelnissa Zeid’in yanı sıra, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Selim Turan ve Hakkı Anlı’nın farklı dönemlerine ait önemli yapıtları 41. Beyaz Müzayede’de satışa sunulan eserler arasında yer alıyor.

Ayrıca, çalkantılı ve bohem yaşam tarzı nedeniyle sadece sanatı değil, yaşamı da resim tarihine adeta bir mitoloji olarak geçen, 1938’de Türkiye’yi terk edip Paris’e yerleşen 1967’de Fransa’da ölen ve Paris Kimsesizler Mezarlığı’na gömülen Fikret Mualla’nın farklı boyutlarda 22 eserinden geniş bir seçki Müzayede’de satışa çıkıyor.

19 Kasım’da gerçekleştirilecek 41. Beyaz Müzayede’de ikinci en pahalı yapıt olarak 400 bin-600 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa sunulan, Adnan Çoker’in 180x360cm ebadındaki ‘Retrospektif’ isimli başyapıtı yer alıyor. Burhan Doğançay’dan Erol Akyavaş’a Türk Çağdaş Soyut Sanatı’nın en büyük ustalarının yapıtlarının yer aldığı Müzayede’de Adnan Çoker’in ‘Retrospektif’ başyapıtının yoğun ilgi çekmesi bekleniyor.

41. Beyaz Müzayede’de yukarıda adı geçen ustalara ek olarak diğer çağdaş ve modern sanat ustalarımızdan Ömer Uluç, Ferruh Başağa, Güngör Taner, Mustafa Ata, Zekai Ormancı, Devrim Erbil, Yüksel Arslan, Mehmet Güleryüz, Komet, Ergin İnan, Cihat Burak, Burhan Uygur Cevat Dereli, Koray Ariş, Osman Dinç, Orhan Peker, Nuri İyem, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, İhsan Cemal Karaburçak, Avni Arbaş, Adnan Varınca, Nedim Günsur, Nuri Abaç, Zühdü Müridoğlu ve Türk Çağdaş Sanatı’nın orta ve genç kuşağından:

Canan Tolon, Kemal Önsoy, Selma Gürbüz, Azade Köker, Ramazan Bayrakoğlu, İrfan Önürmen, Kezban Arca Batıbeki, Ahmet Oran, Kemal Seyhan, Elvan Alpay, Haluk Akakçe, Murat Pulat, Gözde İlkin gibi sanatçıların eserleri görülebilir.

Bu kadar geniş yelpazeye ait değerli Türk sanatçıların yanı sıra, eserleri dünya müzelerinde yer alan Sarah Morris, Thomas Bayrle, Tom Wesselman, Frank Stella, Gudmundur Erro, Jan Voss, Pat Andrea ve Chintan Upadyay gibi dünya çağdaş ustalarının seçkin eserleri de 41. Beyaz Müzayede’de sanatseverler ile buluşuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT