Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni

Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni

Tarihler: 14 Mart 2019 Perşembe ~ 14 Mart 2019 Perşembe 18.30

Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - LOCA

Ücret: Ücretsiz

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Cd. No:161 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Faks: 0212 293 07 23

Web: http://www.ykykultur.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2019 ~ Mar 14, 2019

Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni: Son Avcılar ve Göbeklitepe konferansında Prof. Dr. Necmi Karul, Neolitik dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Göbeklitepe’yi ele alacak.

Şanlıurfa’da yer alan ve dünyadaki bilinen en eski anıtsal tapınak olan Göbeklitepe, geçen yıl UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı da 2019’u “Göbeklitepe Yılı” ilan etti. Gerçekleştirdiği arkeoloji sergileri ve yayınlarıyla alana önemli katkılar sunan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın bu vesileyle düzenlediği “Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni: Son Avcılar ve Göbeklitepe” başlıklı konferansta Neolitik dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Göbeklitepe ele alınacak. Prof. Dr. Necmi Karul’un vereceği konferansta, insanın yerleşik hayata ilk geçtiği yer olarak bilinen Anadolu’da, son avcılardan geriye kalan anıtsal yapıların ve zengin sembollerle bezenmiş bir dünyanın izleri sürülecek. Göbeklitepe’de bulunan tarih öncesinin en görkemli tapınak kalıntılarının, hayvan figürlü "T" biçimli dikilitaşların, on iki bin yıl öncesine tarihlenen insan heykellerinin taşıdığı anlamlar üzerinde durulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT