Boğaziçi’nde Bir Hanedan - Kavalalı Mehmed Ali Paşa

Boğaziçi’nde Bir Hanedan - Kavalalı Mehmed Ali Paşa

Tarihler: 14 Nisan 2018 Cumartesi ~ 28 Nisan 2018 Cumartesi 14:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2018 ~ Nis 28, 2018

SÜ Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), yepyeni bir konferans serisi ile sanat ve tarihseverlerle buluşuyor.

SSM, 2016-2017'de Boğaziçi’nin sahilleri, dini yapıları, koruları ve ağaçlarından Boğaziçi’nde müzik, edebiyat ve resme kadar birçok konunun ele alındığı ve büyük ilgi gören “Boğaziçi Buluşmaları”nın ardından, şimdi de Müze'nin ana binası Atlı Köşk'ün de ilk sahipleri olan Kavalalı Ailesi'ni konu alan "Boğaziçi'nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi" başlıklı konferans serisine ev sahipliği yapıyor. Bu sene 25. yılını kutlayan CarrefourSA'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek konferans serisinde Kavalalı Ailesi'nin üyeleri ile 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ve Kavalalı Hanedanı konusunda uzman tarihçiler, mimarlık tarihçileri ve sanat tarihçileri yer alıyor.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın "19. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ve Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’nın Yükselişi" başlıklı konuşmasıyla başlayan “Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” konferans serisi, 3 Şubat, Cumartesi, 14.00'te gazeteci, yazar Murat Bardakçı tarafından gerçekleştirlen, "Kavalalı Hanedanı ve Son Hıdiv Abbas Hilmi Paşa" ve 17 Şubat, Cumartesi günü Prens Abbas Hilmi tarafından gerçekleştirilen "Mehmed Ali Paşa ve Osmanlı Aile Hatıraları" başlıklı konuşmayla devam etti.

Serinin dördüncü konuşması ise, 3 Mart, Cumartesi, 14.00'te Osmanlı tarihçisi, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Heath Lowry ve Kavala’daki MOHA (Mehmed Ali Paşa Enstitüsü) Başkanı Anna Missirian tarafından yapıldı.

Konferans serisinin Nisan ayı programı farklı konu ve konuşmacılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

7 Nisan Cumartesi, saat 14.00’te araştırmacı ve yazar Sinan Kuneralp “Mustafa Fazıl Paşa, Kızı Prenses Nazlı, Damadı Halil Şerif Paşa: Kavalalılardan Sıra Dışı Bir Aile Portresi” ile araştırmacı ve yazar Derin Türkömer “Kavalalı Sülalesinden Bir Avcı Prenses: Zeynep Halim; 14 Nisan Cumartesi, saat 14.00’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Baha Tanman “Kavalalı Hanedanı’nın İstanbul’un Sosyal ve Kültürel Hayatındaki Etkileri”; 28 Nisan Cumartesi, saat 14.00’te ise Prof. Dr. Baha Tanman ve Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gözde Çelik “ Kavalalı Hanedanı’nın İstanbul'daki Mimari İzleri” başlıklı konuşmaları gerçekleştirecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT