Büyük Kedi Katliamı Kitabının Yazarı Prof. Robert Darnton’u Ağırlıyor

Büyük Kedi Katliamı Kitabının Yazarı Prof. Robert Darnton’u Ağırlıyor

Tarihler: 29 Mart 2016 Salı ~ 29 Mart 2016 Salı

Yer: Boğaziçi Üniversitesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2016 ~ Mar 29, 2016

Boğaziçi Üniversitesi, Tarih Bölümü ev sahipliğinde, Boğaziçi Üniversitesi’nin kurucu rektörü Aptullah Kuran anısına her yıl gerçekleştirilen ‘’Aptullah Kuran Anma Konferansı’’ kapsamında, tarihsel antropolojinin dünyada en önemli simalarından, İngiliz yazar ve tarihçi Prof. Robert Darnton’u konuk edecek.

Türkiye’de, “Büyük Kedi Katliamı” eseri ile de geniş kitlelere ulaşan Robert Darnton, ‘Sansür İş Başında; Devletler Edebiyata Nasıl Yön Verdi / Censors at Work; How States Shaped Literature’ başlıklı konferansında, sansür tarihini ele alacak. Konuşmasında sansürün ifade özgürlüğünde bıraktığı derin baskı ve izleri anlatacak olan Prof. Darnton; “Sansür nasıl çalıştı? Nasıl algılandı? Dönemin sosyal ve politik bağlamında sansürün işlevi neydi?” sorularını irdeleyecek.

29 Mart 2016, Salı günü saat 17:00’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek konferansta Prof. Darnton, üç otoriter rejimin, 18.yy Fransa Bourbon Hanedanlığı, 19.yy Hindistan İngiliz hakimiyeti, 20.yy Doğu Almanya Komünist yönetiminde yaşanan sansür ve bu dönemdeki gelişmeleri gözler önüne koyacak.

Boğaziçi Üniversitesi; 2004 yılından bu yana her sene gerçekleştirdiği Aptullah Kuran Anma Konferansı kapsamında aralarında Robert Nelson, Prof. Dr. Stephen Greenblatt, Prof. David Harvey, Carol Gluck, Ussama Makdisi, Prof. Zainab Bahrani, Prof. Dr. Stephen Greenblatt gibi isimlerin bulunduğu dünya çapında başarılı kişileri ağırladı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT