Günümüz Kadınlarının Kadın Kahramanlarına Vefa Borcu

Günümüz Kadınlarının Kadın Kahramanlarına Vefa Borcu

Tarihler: 03 Mart 2017 Cuma ~ 03 Mart 2017 Cuma 14:00

Yer: İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2017 ~ Mar 3, 2017

İBB, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü özel bir etkinlikle kutluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel araştırmacı yazar İlknur Bektaş’ın küratör ve moderatörlüğündeki “Günümüz Kadınlarının Kadın Kahramanlara Vefa Borcu” adlı etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, gerçekleştirdiği özel programlarla kültür sanat ve fikir hayatımıza katkılar sunmaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, bu kez Kurtuluş Savaşı esnasında cesur Türk kadınlarının verdikleri millî mücadeleyi anmak üzere sergi, belgesel gösterimi ve konferanstan oluşan özel bir program düzenliyor.

“Günümüz Kadınlarının Kadın Kahramanlara Vefa Borcu” adlı etkinlik, 8 Mart Çarşamba günü İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde14.00’te gerçekleşecek. Moderatör ve küratörlüğünü araştırmacı yazar İlknur Bektaş’ın üstleneceği programda, İstiklâl Harbi’nin adları farklı ama amaçları bir olan on binlerce cesur ve kayıp kadınları yâd edilecek. Etkinlik, dönemi hatırlatan kısa bir belgesel gösterimi ile başlayacak. Akabinde İlknur Bektaş vereceği konferansta; Üsteğmen Kara Fatma, Kastamonulu Halime Çavus, Bodrumlu Ümmuşen Hatun, Osmaniyeli Tayyar Rahmiye, Aydınlı Efe Ayşe, Maraşlı Hüri Ana, Giresunlu Gül Pembe Hatun, Maraş Kahramanı Sanem Ayşe, Onbaşı Adile, Selanikli Muallim Asker Saime, Kılavuz Hatice, Kastamonulu Şerife Bacı ve Manisa Gördesli Makbule’nin hayatları ve hikâyeleri hakkında konuşacak. Sergide ise vatanı iman gücüyle savunan bu on üç kahraman kadının fotoğrafları ve 50 özel seçki yer alıyor.

Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlik sonunda, İlknur Bektaş’ın uzun araştırmaları sonucu ortaya çıkan “İstiklâl’in Cesur ve Kayıp Kadınları” adlı kitabı katılımcılara hediye edilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT