Işık Okullarında, Endüstri 4.0 Konuşulacak

Işık Okullarında, Endüstri 4.0 Konuşulacak

Tarihler: 12 Aralık 2017 Salı ~ 12 Aralık 2017 Salı

Yer: Işık Okulları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2017 ~ Ara 12, 2017

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında hayata geçen FMV Ayazağa Işık Fen Lisesi, Bilim ve Teknoloji Buluşmaları dahilinde bu alanlarda uzman bilim insanları ile sektör lideri şirketlerin yöneticilerini öğrencilerle bir araya getiriyor. Eğitim yılı sonuna kadar farklı konu ve konuşmacılarla sürecek etkinliklerin 12 Aralık’taki konuğu Intel Genel Müdürü Yalım Eriştiren olacak.

Sanayinin dördüncü dönemi olarak tabir edilen Endüstri 4.0 her geçen gün hayatımızda daha fazla yer almaya başlarken yapay zeka, giyilebilir teknolojiler, büyük veri, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik konularındaki gelişmeleri takip etmek digital dünyayı yakalamak adına önem taşıyor.

FMV Ayazağa Işık Fen Lisesi, yetiştirdiği öğrencileri sadece sınavlara değil, iş hayatına da hayata hazırlayan eğitim anlayışıyla , gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri konusunda uzman bilim insanları ve sektör lideri şirket yöneticilerinden dinlemeleri, merak ettikleri sorulara cevap bulabilmeleri amacıyla Bilim ve Teknoloji Buluşmalarını düzenliyor.

19 Ekim'de Prof. Dr. Serkant Çetin'in "CERN'de Neler Oluyor?" başlıklı konferansıyla başlayan seri 12 Aralık Salı günü Ayazağa kampüsünde Intel Genel Müdürü Yalım Eriştiren'in "Dönüşüm Girdabında Teknoloji" başlığı altında deneyimlerini, dijital dünya ve şirketindeki gelişmeleri öğrencilerimizle paylaşacağı konferansıyla devam ediyor.

Bilim ve Teknoloji Buluşmalarının 18 Aralık’taki konuğu, MEF Üniversitesi Büyük Veri Analitiği Y.Lisans Programı Direktörü Prof. Dr. Özgür Özlük, 20 Aralık’ta ise Acıbadem Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu Coşar olacak.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda fen derslerinin laboratuvarlarda yapıldığı uygulamalı, proje tabanlı, yabancı dil eğitimi ağırlıklı, STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) odaklı, bireysel öğrenme stilindeki eğitim anlayışı ile açılan FMV Işık Okulları Fen Liselerinde öğrenciler, bilgisayar programları aracılığıyla tasarladıkları projelerin prototiplerini de üç boyutlu yazıcıyla üretebiliyor. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak seviyelerini görmeleri sağlanıyor. Fen Liselerinde Robotik, Matematik ve Zekâ, Web Tasarım ve Programlama kulüpleri de yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT