Tasarımcı Türkiye’nin Önünü Açan Hafta Başlıyor

Tasarımcı Türkiye’nin Önünü Açan Hafta Başlıyor

Tarihler: 08 Kasım 2017 Çarşamba ~ 12 Kasım 2017 Pazar

Yer: Lütfi Kırdar Rumeli Salonu Hall 1

Adres: Darülbedai Cad. No: 1 Harbiye Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 8, 2017 ~ Kas 12, 2017

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği Türkiye Tasarım Haftası, 8 Kasım Çarşamba başlıyor. ‘Tasarımın Potansiyeli’ temasıyla gerçekleşecek etkinliklerde Game of Thrones’un dizisinin takılarını tasarlayan Yunus Ascott ve Eliza Higginbottom, Lady Gaga ile Michael Jackson gibi dünyaca ünlü şarkıcıların kostümlerini tasarlayan Zaldy Goco gibi konuşmacılar deneyimlerini paylaşacak.

Türkiye Tasarım Haftası’nda yerli ve yabancı 103 konuşmacı, 32 konferans ve panel 17 sergi, 52 tasarım ofisi ve bireysel tasarımcı ve 14 atölye bulunuyor.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Biz bugüne kadar “Made in Turkey” (Türkiye’de Üretilmiştir) yazan ürünlerimiz ile gurur duyduk. Ancak küresel ekonominin ve ticaretin geldiği günümüz koşullarında artık daha fazlasına ihtiyaç duyuyoruz.

Dünyaca ünlü markalara üretim yapan fason bir ülke olmaktan çıkıp, dünyaca ünlü markalar üreten bir ülke olmayı hedefliyoruz. İşte bu noktada “Designed in Turkey” (Türkiye’de Tasarlanmıştır) ile var olmak ve hakimiyet kurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği Türkiye Tasarım Haftası, 8 Kasım Çarşamba günü başlıyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndan gerçekleşecek etkinlikler 12 Kasım Pazar günü sona erecek. ‘Tasarımın Potansiyeli’ temasıyla gerçekleşecek etkinliklerde yerli ve yabancı 103 konuşmacı, 32 konferans ve panel 17 sergi, 52 tasarım ofisi ve bireysel tasarımcı ve 14 atölye bulunuyor.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, tasarımın ihracat için giderek artan önemi için şu değerlendirmede bulundu: “Biz bugüne kadar “Made in Turkey” (Türkiye’de Üretilmiştir) yazan ürünlerimiz ile gurur duyduk, dünyaca ünlü markaların etiketinde bu ifadeyi görmekten istisnasız her zaman etkilendik.

Ancak küresel ekonominin ve ticaretin geldiği günümüz koşullarında artık daha fazlasına ihtiyaç duyuyoruz. Artık dünyaca ünlü markalara üretim yapan fason bir ülke olmaktan çıkıp, dünyaca ünlü markalar üreten bir ülke olmayı hedefliyoruz. “Designed in Turkey” (Türkiye’de Tasarlanmıştır) ile var olmak ve hakimiyet kurmak istiyoruz. TİM, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi açmak isteyen firmalarımıza sunduğumuz ücretsiz danışmanlık hizmetimiz devam ediyor.

Türkiye Tasarım Haftası’nda Game of Thrones’un dizisinin takılarını tasarlayan Yunus Ascott ve Eliza Higginbottom’ın yansı sıra Lady Gaga ile Michael Jackson gibi dünyaca ünlü şarkıcıların kostümlerini tasarlayan Zaldy Goco, ambalaj tasarımlarıyla dünya çapında üne kavuşan Orhan Irmak gibi konuşmacıların yanı sıra; Türk gelenek ve zanaatlarının çağdaş tasarımla buluştuğu Türk Tasarımının Genetik Kodları gibi sergiler yer alacak. 2018 -2019 sezonunda iç mekan tasarımlarında öne çıkan trendler, Trend Alanı’nda olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT