Dodan

Tarihler: 21 Nisan 2012 Cumartesi ~ 21 Nisan 2012 Cumartesi - Saat: 21:00

Yer: The Mekan

Ücret: 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com, The mekan Gişe

Adres: Atıf Yılmaz Cad. Küçük Bayram Sok. No:1 Kat: 2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2012 ~ Nis 21, 2012

Muş-Varto’da dünyaya gelen Dodan Özer ilk, orta ve lise öğrenimlerini de burada tamamladı. Müzik çalışmalarına 1992 yılında Varto’da başlayan Dodan 1995 yılında İzmir’e yerleştikten sonra profesyonel bir çizgide devam etti. “Umuda Ezgi” grubu ile bir yıl boyunca İzmir’de konserler veren Özer, 1996 yılında İstanbul’a gelerek müzikal çalışmalarını burada sürdürdü. 1997 yılında Murat Öztürk’le kurdukları “Dodan Project” grubuyla blues, caz, rock, newage ve etnik müziği Kürtçe sözlerle birleştirerek yeni bir müzikal perspektif sundukları “Be Naw (İsimsiz)” isimli bir albüm çalışması yaptılar. Bir dönem “İç Ses” müzik topluluğunun solistliğini de yapan Özer, tiyatro alanında da drama, oyunculuk, insanlık evrimi konulu seminerler verdi, atölye çalışmalarına katıldı ve iki tiyatro oyunu kaleme aldı. Halen İstanbul’da çalışmalarını sürdüren Özer, aynı zamanda bir şiir kitabı ve 2. albümü Şabûn üzerinde çalışmaktadır.

Repartuarı ve müziğiyle 'olgun' bir albüm ortaya çıkaran Dodan'ın, şarkıları yorumlarken gösterdiği üstün performansın yanında; doğaçlama söylediği ezgiler müzikseverleri derinden etkileyecek. Dinleyenler Şiwan Perwer ya da Ciwan Haco gibi Kürt müziğinin usta isimlerinin şarkılarını Dodan'ın eşsiz, kendine özgü yorumuyla yeniden dinleme fırsatı bulabilecekler. Albüm, Cem Yıldız'ın aranjörlüğünde ve Fahri Göçer'in "Neçe" parçasındaki latin müziğin harmanlanmış olduğu gitar yorumuyla, Apo Shakar'ın muhteşem basıyla, Hogir'ın ritimleriyle, ve parçalarda bazen hüznü bazen neşeyi getiren çellosuyla Barış, ayrı bir renk katacaklar.

Geniş bir repertuvara sahip olan albümde Dodan'ın özgün yorumuyla "Meleisa", "Le Dilbere", "Neçe", "Malan Bar Kır", "Nexşe Mirzo", "Emprovize", "Edle", "Hevi" adlı parçalar albümde yer alıyor. Müzikal anlamda zengin bir altyapıya sahip olan albüm içerisinde, "Neçe", "Emprovize", "Hevi" şarkılarının söz ve müziği Dodan'ın kendisine ait olmakla beraber diğer seslendirilen 5 şarkı da anonim olarak sunuldu. İçsel, ezgisel yolculuğumuzda dudaklarınızda mutlu bir gülüşle rüzgara karışacak olan sesiniz; bizleri yolculuğumuz boyunca daha da cesretlendirerek yarınlarımıza daha umutlu bakmamamızı sağlayacaktır.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT