´İstanbul Mimarisinin Müziği´ Final Konseriyle Taksim Ermeni Katolik Kilisesi`nde

Tarihler: 07 Aralık 2010 Salı ~ 07 Aralık 2010 Salı - Saat: 20:00

Yer: Ermeni Katolik Kilisesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2010 ~ Ara 7, 2010

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Klasik Türk Müziği Yönetmenliği ve Türk Musikisi Vakfı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen, “İstanbul Mimarisinin Müziği” projesi ile zamanının mekanlarında, zamanının müziklerini İstanbullulara sunan konserler dizisinin dokuzuncusu olan “Ermeni Bestekarlarımız” başlıklı final konseri, Taksim’deki Ermeni Katolik Kilisesi’nde 7 Aralık Salı akşamı saat 20.00’de verilecek.

İçinden geçilen zamanda o dönemin sanat hassasiyetleri mimariye, müziğe ve diğer sanatlara aynı mührü vuruyor. Dolayısıyla, bir müzik eseri ait olduğu dönemin mimari ses atmosferinde seslendirilip dinlenince, o bütünlüğü izleyebilmek kolaylaşıyor.

2010 yılı boyunca, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Klasik Türk Müziği Yönetmenliği ve Türk Musikisi Vakfı’nın işbirliğiyle, İstanbul’un siluetinde vazgeçilmez çizgileriyle var olan dokuz mekânda, İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun dokuz konserinden oluşan projenin son adımı, 7 Aralık 2010 akşamı 20.00’de Taksim’deki Ermeni Katolik Kilisesi’nde atılacak.

İstanbul’un Ermeni Bestekarları’nın Eserleri Taksim’deki Ermeni Katolik Kilisesi’nde Seslendirilecek
Şimdiye kadar gerçekleştirilen sekiz konserde olduğu gibi final konserinde de eserler mekanıyla bütünleşiyor ve İstanbul Devlet Korosu, uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir dinleti sunmaya hazırlanıyor. İstanbul kültürünün vazgeçilmez önemdeki bir sayfasını oluşturan Ermeni Bestekarların eserleri, Taksim’deki Ermeni Katolik Kilisesi’nde yeniden hayat bulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT