John O'conor - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 10 Mayıs 2013 Cuma ~ 10 Mayıs 2013 Cuma 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 110.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Sakıp Sabancı Müzesi Gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2013 ~ May 10, 2013

Dünyanın en önde gelen Beethoven yorumcularından ve "Piyanonun Gerçek Şairi" olarak tanımlanan ünlü İrlanda'lı piyanist John O'Conor, sayısız ünvan, nişan, madalya ve ödülün sahibi. 16 yıl sürdürdüğü İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Başkanlığı'nın ardından akademinin onursal üyesi olan John O'Conor, dünyanın en prestijli uluslararası piyano yarışmalarının da başlıca jüri üyesi. John O'Conor'ın Beethoven, Mozart. Schubert ve John Field seslendirdiği 29 albümü var.

Dublin'de J.J. O'Reilly'den aldığı derslerle piyanoya başlayan O'Conor, Avusturya Hükümeti'nin bursu ile ödüllendirilerek eğitim için Viyana'ya gönderildi. Efsanevi Alman piyanist Wilhelm Kempff ile özel çalışma fırsatı bulan John O'Conor bugün, Wilhelm Kempff'in 1957 yılından beri devam eden ve yılda bir kere İtalya'daki villasında düzenlenen Beethoven kurslarına hoca olarak davet ediliyor. John O'Conor, 1973'te Viyana'da, Uluslararası Beethoven Piyano Yarışması Birinciliği'ni tüm jüri üyelerinin oy birliği ile kazandı. 1975'te Bösendorfer Yarışması'nda birincilik ile ödüllendirildi. 1986 yılında ünlü Abbey Road Stüdyolarında kaydedilen Beethoven Sonatları kayıtları Amerika'da büyük yankı uyandırdı. John O'Conor'ın Telarc etiketiyle birbiri ardına yayınlanan başarılı Beethoven kayıtları onu dünya çapında ünlü bir Beethoven yorumcusu yaptı. 2010 yılına kadar 16 yıl boyunca İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Başkanlığı yapan John O'conor'ın birçok öğrencisi uluslararası müzik yarışmalarında büyük başarı ve ödüller kazandılar. 2004'te çıktığı Amerika turnesinde sanatçıya İrlanda Oda Orkestrası eşlik etti. 2006 yılından beri Aspen Müzik Akademisi üyesi olan O'Conor, Aspen Müzik Festival'inde düzenli olarak yer alıyor. 2011'de misafir profesör olarak Japonya'daki Showa Müzik Üniversitesi'nde bulunan John O'conor, İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi'nde devam eden profesörlüğünün yanı sıra Virjinya'daki Shenandoah Üniversitesi Konservatuarı'nda da misafir profesör olarak yer alıyor. New York Juilliard ve Manhattan School, Harvard, Yale, Seattle Üniversitesi, Kore Ulusal Sanat Üniversitesi, Sidney ve Paris Konservatuarları ile İngiltere Kraliyet Müzik Akademisi gibi uluslararası arenada referans olarak gösterilen müzik kurumlarında master class ve konferanslar veriyor.

John O'Conor, Avrupa'dan Kuzey Amerika'ya, Afrika'dan Avusturalya'ya uzanan dünya çapında resital ve konserler veriyor. Birlikte aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Londra Senfoni, Royal Filarmoni, Çek Filarmoni, Viyana Senfoni, Fransa Ulusal Orkestrası, Japon NHK, İrlanda Ulusal Orkestrası gibi dünyanın önde gelen orkestraları yer alıyor. NewYork'ta Carnegie Hall ve Lincoln Center, Washington'da Kennedy Center, Londra'da Wigmore Hall ve South Bank Centre John O'Conor'ın sahneye çıktığı dünyanın en prestijli salonlarından bazıları.

Dublin Uluslararası Piyano Yarışması'nın jüri başkanlığını ve artistik direktörlüğünü yapan John O'Conor, Japonya'da Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması, Moskova'da Tchaikovsky Uluslararası Piyano Yarışması, Viyana'da Beethoven Uluslararası Piyano Yarışması, Varşova'da Chopin Uluslararası Piyano Yarışması, Tel Aviv'de Rubinstein Uluslararası Piyano Yarışması ve Hilton Head Uluslararası Piyano Yarışması gibi dünyanın dört bir yanındaki en önemli uluslararası piyano yarışmalarında da jüri üyeliği yapıyor. John O'Conor, klasik müziğe olan katkılarından dolayı İrlanda Ulusal Üniversitesi, Dublin Trinity College ve Virjinya Shenandoah Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ile onurlandırıldı ve İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Onursal Üyeliği'ne layık görüldü. Fransız Hükümeti tarafından "Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres" ve Avusturya Hükümeti tarafından "Ehrenkreuz für Wissenschaft und Kunst" ünvanları ile ödüllendirilen John O'Conor aynı zamanda Japonya, İtalya ve Polonya Hükümetlerinin nişanlarını da taşıyor. "Beethoven zirvesinde bugüne kadar ki en yüksek kalibredeki kayıtlar" şeklinde yorumlar alan John O'Conor'ın Beethoven kayıtları için New York Times, "en iyi kayıtlar" diye yazdı. Billboard Classical listelerinde haftalarca kalan albümü ise İrlanda'lı besteci John Field'ın noktürlerini kaydettiği albümü oldu. John O'Conor'ın 2007 ve 2008'de kaydettiği ve büyük övgü alan Beethoven piyano konçertoları albümlerinde ise sanatçıya Londra Senfoni eşlik etti. Sanatçının son albümü Perfect Sound Stüdyolarından "Irish Classics" adıyla 2010 yılında yayınlandı.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve resital başlama saatinde kapılar kapanır. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.
- İstanbul Resitalleri, tarih, sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler etkinliklere alınmaz. Bazı resitallerde 18 yaş sınırı bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT