"Şarkılar Kadıköy'de"

"Şarkılar Kadıköy'de"

Tarihler: 13 Ağustos 2016 Cumartesi ~ 13 Ağustos 2016 Cumartesi 13 Ağustos 2016 20:15

Yer: Nazım Hikmet KM - Kışlık Bahçe

Ücret: 1. Kategori - 25.00 TL-Öğrenci 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 13, 2016 ~ Ağu 13, 2016
"Şarkılar Kadıköy'de" Senem Demircioğlu - İklim Tamkan, etkinliği 13 Ağustos'ta...

Senem Demircioğlu (Mezzo Soprano) ve İklim Tamkan (Piyano) tarafından hayata geçirilen Şiirli Şarkılar projesi, Pir Sultan Abdal, Ömer Hayyam, Nâzım Hikmet, Orhan Veli, Can Yücel, Metin Altıok, Behçet Aysan, Cemal Süreya, Edip Cansever, Ahmed Arif gibi şairlerin şiirlerinden bestelenen şarkıların yer aldığı bir albüm projesidir.

Kompozitör ve piyanist Fazıl Say’ın sponsorluğu ve prodüktörlüğünde hazırlanan albümün stüdyo kayıtları tamamlanmış olup, Eylül ayında piyasaya çıkması öngörülmektedir.

İlk kez 2012 senesinde bir araya gelen Demircioğlu ve Tamkan ikilisi, Şiirli Şarkılar projesinin temellerini, müzik öğrenimlerini de sürdürdükleri Avusturya’da attılar. Sanatçılar, almış oldukları klasik müzik eğitimlerinin yanı sıra, ortak ilgi alanları olan edebiyat ve şiire yoğunlaşarak, Türk bestecilerinin bu alandaki çalışmalarından kendilerine bir repertuvar hazırladılar. 

2014 yazında, Metin Altıok şiirlerinden hazırlanan, birçok sanatçının da içinde bulunduğu “Metin Altıok Şiirlerinden Şarkılar/ Ankâ” albümü için Doğan Duru tarafından bestelenen “Sevmiyorum Seni” şiiriyle albümün en dikkat çekici şarkılarından birini seslendirdiler.

İkili bu projeyi hayata geçirdiği günden beri birçok etkinlik, anma, ödül töreni ve televizyon programında yer aldı. 

Türkiye’nin çeşitli illerinde uzun soluklu Şiirli Şarkılar konserlerine devam eden ikili repertuvarlarında; Barok Opera, Lied seriler, Klasik Opera ve Türk Opera aryalarından da kesitler koyarak dinleyiciye zenginleştirilmiş bir program sunmaktadırlar.

Senem Demircioğlu

Ankara’da doğan Senem Demircioğlu, piyano ve opera eğitimini İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tamamlamıştır. Türkiye’deki eğitimi sırasında çeşitli operalarda rol almanın yanı sıra birçok solo konser de vermiştir. Yine eğitimi sırasında, Fazıl Say’ın Madımak Katliamı için, üç şairin üç şiirinden bestelediği “Ses” adlı oda operası eserinin ilk seslendirilişini yapmıştır. 

Opera eğitimine (master) Avusturya’da devam eden Demircioğlu, yurtiçi ve yurtdışında verdiği solo konserlerin yanı sıra, Fazıl Say’ın çeşitli projelerinde, kendisiyle yurtiçinde ve yurtdışında solo performanslar sergilemektedir. Opera solistliği kariyerine, Avusturya ve Almanya’nın önemli opera festivallerinde ve opera evlerinde aktif olarak devam etmektedir.

İklim Tamkan

İzmir’de doğan İklim Tamkan, Avusturya’da klavsen ve piyano eğitimi almıştır. Eğitimi süresince Avrupa’nın birçok şehrinde sayısız konser veren Tamkan, çeşitli projelerde besteleri ve canlı performanslarıyla yer almaktadır. 

Barok dönem başta olmak üzere, klasik ve çağdaş dönem repertuvarıyla da ilgilenen Tamkan, solo- duo- trio ve ensemble olarak konserler verirken, tiyatro ve dokümanter müzikleri yapmakta, partneri Mezzo Soprano Senem Demircioğlu ile sürdürdükleri Şiirli Şarkılar projesinin de düzenlemelerini yapmaktadır. 

Sanatçı, konser performanslarının yanı sıra piyano eğitmenliğine de devam etmektedir.

- Belirtilen saat, kapı açılış saatidir.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Kapı açılış saati : 20:15- Konser saati : 20:30

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT