1. İstanbul Klasik Crossover Festivali / The Fuse

Tarihler: 18 Aralık 2010 Cumartesi ~ 18 Aralık 2010 Cumartesi - Saat: 21:00

Yer: Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

Ücret: 1. Kategori: 150,00 TL - 2. Kategori: 120,00 TL - 3. Kategori: 80,00 TL - 4. Kategori: 50,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Darülbedai Cad. No: 1, Harbiye İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2010 ~ Ara 18, 2010

İSTANBUL THE CROSSOVER
1.İstanbul Klasik Crossover Müzik Festivali

18-21-22 Aralık 2010

20. yüzyılın başlarında ilk örneklerini veren “klasik crossover” müzik tarzı, klasik müziğin başyapıtlarının popüler hale gelmesi ve geniş kitleler tarafından sevilmesinde önemli bir işleve sahip olmuştur. Günümüzde dünya çapında tanınan birçok ünlü sanatçının birbirinden çok farklı “crossover” müzik yorumları, bu tarzın giderek daha yaygın hale gelmesine yol açmış ve klasik müziğin “ciddi” örnekleri diğer müzik türleri kadar popüler hale gelmiştir.

Bu tarzın birçok sanatçısı ve örneği ülkemizde de tanınmakla birlikte, “klasik crossover” başlığı altında toplu bir konserler dizisi bugüne kadar organize edilmemiştir. İstanbul the Crossover - Klasik Crossover Müzik Festivali, İstanbul’u her yıl bu tarzın seçkin temsilcileriyle buluşturmayı amaçlamaktadır.

İstanbul the Crossover, festivalleriyle birçok müzik türüne ev sahipliği yapan İstanbul’u farklı ve özgün yorumlarıyla klasik müzik sanatçılarıyla tanıştırmayı; “ciddi” ve “elit” klasik müzik bestelerini “popüler” ve “genç” bir sound’la icra eden dünyaca ünlü “crossover” sanatçılarını İstanbullu müzikseverlerle buluşturmayı hedeflemektedir.

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından da desteklenen İstanbul, the Crossover Klasik Crossover Müzik Festivali’nin sanat yönetmenliğini Serhan Bali yürütüyor. 18 -21 Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek konserlerde, Avrupa ve A.B.D.’nin önde gelen crossover sanatçıları müzkseverlerle buluşacak.

Festival’in ilk konuğu 18 Aralık 2010 Cumartesi saat 21:00 de sahne alacak olan dünyaca ünlü ikili The FUSE.1 Milyon Sterlin değerindeki kemanlarıyla dünyanın hayranlığını kazanan ikili Cartier, Audi gibi markaların da temsilcisi oldu. Kemanı, genellikle algılandığı sıkıcı havasından çıkartıp bambaşka tınılarla buluşturan the Fuse, performanslarıyla tüm müzik eleştirmenlerinin övgüsünü kazanmış durumda.

Konser verdikleri her yerde pop starları gibi karşılanan Linzi Stoppard ve Ben Lee kendilerine has stilleri, çarpıcı performansları ve üstün yetenekleriyle göz dolduruyor.

Festivalde, 20 Aralık 2010 Pazartesi ise, Quartet San Francisco sahne alıyor. Farklı müzik türlerini klasik müzikteki ustalığıyla harmanlayan grup, dünyanın çeşitli yerlerinde verdikleri konserlerde seyircilere coşku dolu anlar yaşatmalarıyla tanınıyor.

Aldıkları klasik müzik eğitiminden yola çıkarak değişik müzik türlerine yelken açan Quartet San Francisco, Latin ve tangodan caza, pop’tan funk’a, blues’dan çigan müziğine uzanan geniş bir yelpazede dinleyicilere unutulmayacak bir müzikal şölen vaat ediyor.

Festival, 21 Aralık 2010 Salı günü AHN Trio’nun muhteşem konseriyle son bulacak.

Tüm dünyada oda müziğine yeni bir enerji ve heyecan getiren AHN Trio, Kore asıllı 3 kız kardeşten oluşuyor. Profesyonel olarak ilk kez 1979’da izleyiciyle buluşan ve bir yıl içinde tüm dünyada yüze yakın konser veren AHN kardeşler, dinleyicileri hem müzikleri hem de güzellikleri ile fethediyor

The Fuse

1 Milyon Sterlin değerindeki kemanlarıyla dünyanın hayranlığını kazanan ikili Cartier, Audi gibi markaların da temsilcisi oldu. Kemanı, genellikle algılandığı sıkıcı havasından çıkartıp bambaşka tınılarla buluşturan the Fuse, performanslarıyla tüm müzik eleştirmenlerinin övgüsünü kazanmış durumda.

Konser verdikleri her yerde pop starları gibi karşılanan Linzi Stoppard ve Ben Lee kendilerine has stilleri, çarpıcı performansları ve üstün yetenekleriyle göz dolduruyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT