1. Uluslararası İstanbul Koro Günleri

Tarihler: 05 Kasım 2008 Çarşamba ~ 09 Kasım 2008 Pazar - Saat: 06:00

Yer: MİAM (Müzik İleri Araştırmalar Merkezi) ve Notre Dame de Sion Okulları

Ücret: Konserlere girişler ücretsiz.

Nereden Alınır: http://www.fortunafest.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2008 ~ Kas 9, 2008
1. Uluslararası İstanbul Koro Günleri
Doğu ve Batı`nın buluştuğu, kültürlerin harmanlandığı bir noktada medeniyetlere evsahipliği yapmış İstanbul adına ve geçmişine yakışır bir organizasyona daha hazırlanıyor... Dünyanın sesi 5-9 Kasım 2008 tarihlerinde İstanbul`da buluşup tek ses oluyor...

Dünyanın dört bir yanından gelecek korolarla 5-9 Kasım 2008 günlerinde ilk kez düzenlenecek bir etkinlikle İstanbul`da tek bir ses çınlayacak; müzik... Bu süre zarfında katılımcı korolar değişik mekan ve saatlerde 20`şer dakikalık 3 konser vereceklerdir.Böylece hem dünya şehri İstanbul müzikle yıkanmış olacak hem de katılımcılar bir "ilke" imza atmış olacaklar!!!

5-9 Kasım 2008`de İstanbul`da buluşalım...
Bu festival bir yarışma olmayıp tüm koro ve repertuvarlara açıktır. Koroların gruplandırılması ve konser mekanlarının tespiti, katılımcı koroların tiplerine ve seslendirecekleri repertuvarlara göre düzenlenecektir.

5-9 Kasım 2008 tarihlerinde İstanbul’ da ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslar arası İstanbul Koro Günleri Festivali konuklarını ağırlamaya hazır! Bu ilk yılında festivale, İspanya’ nın Leon kentinden Torreblanca Korosu, İtalya’ nın Torino şehrinden La Gerla Korosu, Polonya’ nın Krakow şehrinden Haslo Erkek Korosu, Slovakya’ nın Kösice kentinden Collegium Technicum Korosu, Bulgaristan’ ın Gorna kentinden Slaviansko Edinstvo Korosu, Macaristan’ ın başkenti Budapeşte’ den Sonore Vegyeskar korolarının yanı sıra İstanbul’ dan Acappella Grup 34, Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü Klasik Müzik Korosu, S.Vartanants Korosu, İTÜ Çok sesli Korosu ve Söz Sanat Grubu, FMV Ayazağa Işık Müzik Öğretmenleri Vokal Grubu ve , Ladies & Gentlemen Korosu katılıyor. Festival; Feyziye Mektepleri Vakfı’ nın ana sponsorluğunda, Şişli ve Kadıköy Belediyelerinin destekleri, İTÜ’ ye bağlı MİAM (Müzik İleri Araştırmalar Merkezi) ve Notre Dame de Sion Okullarının mekan sponsorlukları, Timeout ve Andante Dergisi’ nin basın sponsorluğu ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ nın manevi desteğiyle gerçekleşecek. Festivalde konserlerin yanı sıra Osmanlı-Türk Müziği Tarihi, Cumhuriyet Dönemi Türk Çok sesli Müziği gibi ülkemizin müziğini yabancı korolara tanıtmayı amaçlayan seminerlerin yanı sıra “korolar için ses açma ve ses alıştırmaları” konulu bir seminer de gerçekleştirilecek. Festival, 5 Kasım saat 20.00 ‘de İTÜ Maçka kampusü Mustafa Kemal Amfisi’ ndeki etkinlikle başlayacak, 8 Kasım saat 19.30’ da FMV Nişantaşı Işık Lisesi Muvaffak Benderli Salonu’ nda Türkiye’ nin en başarılı vokal gruplarından Vokaliz ‘ in de konuk olarak katılacağı bir geceyle son bulacak. Festivalin ayrıntılı programını www.fortunafest.com sitesinde bulabilirsiniz. Konserlere girişler ücretsiz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT