19. Istanbul Caz Festivali Tünel Şenliği

Tarihler: 07 Temmuz 2012 Cumartesi ~ 07 Temmuz 2012 Cumartesi 21:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Sınırsız Şenlik: 67.50 TL - Tünel Şenliği - 39.50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 7, 2012 ~ Tem 7, 2012

Mehmet İkiz Quartet (21:30-23:00)

Karl Olandersson (tp), Erik Lindeborg (p), Kristian Lind (b), Mehmet İkiz (d).

1979 yılında İstanbul’da doğdu. 1991’de Lars Dohlon ile çalmaya başladı. 1991-1996 yılları arasında pek çok festivalde konserler verdi. 1995-1998 yılları arası Stockholm Music Conservatory’nın “Afro-American” bölümünde eğitim aldı. Los Angeles Music Academy’den burs kazandı; Tony Inzalaco, Sherman Ferguson ve Joe Porcaro’dan dersler aldı. İkiz, İsveç, Türkiye, Amerika, Avustralya, Fransa, Meksika, Kıbrıs ve Yunanistan’da konserler verdi. Justo Almario, Eldad Tarmu, David Ornette Cherry, Jon Heard, Sal Marquez, Bernt Rosengren, Gunnar Bergsten, Ralph “Buzzy” Jones, Roberto Miranda, Esiyet Esiyet, Jon Davis, Jon Martin, İlhan Erşahin, Phil Ranelin, Riner Scivally, Javier Vergara, Jonas Kullhammar, Lars Sjösten, Mattias Stahl, Jonas Östholm, İmer Demirer, Tuna Ötenel ve daha pek çok müzisyen ile çaldı.

İkinci konser

Ferit Odman Quartet (23:30-01:30)

Engin Recepoğulları (ts), Burak Bedikyan (p), Kağan Yıldız (b), Ferit Odman (d).

Davul çalmaya 12 yaşında başlayan Ferit Odman, caz eğitimine 1999 yılında AFS değişim programı ile gittiği İsveç’te başladı. 2001’de burslu olarak girdiği İstanbul Bilgi Üniversitesi – Caz Performans bölümünü başarıyla bitiren sanatçı, öğrenimi boyunca Türkiye’deki birçok önemli caz müzisyeni ile konser, albüm ve turneler yaptı. 2004’te New York’ta School For Improvisational Music’te öğrenim imkanı bulan Ferit Odman, 2006 yılında Fulbright bursuna layık görüldü ve yüksek öğretim için William Paterson University’de Mulgrew Miller ile çalışarak Caz-Performans Master’ını tamamladı. Istanbul-Agop Zilleri’nin endorser’ı olan ve çalışmalarını iki sene New York’ta sürdüren sanatçı, Vincent Herring, Brian Lynch Burak Bedikyan ve Peter Washington ile New York’ta kaydettiği ilk albümü ‘Nommo’yu 2010’da çıkarttı. 2011 sonunda Terell Stafford, Vincent Herring, Anthony Wonsey ve Peter Washington ile yine New York’ta yaptığı “Autumn in New York” albümü ise Alametifarika sponsorluğunda LP ve CD olarak Equinox Music tarafından basıldı. Ferit Odman kendi grubu ve başta Kerem Görsev Trio olmak üzere Türkiye’deki çeşitli caz gruplarıyla konser ve albüm çalışmalarına devam etmekte.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT