2.Uluslararası Meze Festiva

Tarihler: 13 Ekim 2018 Cumartesi ~ 13 Ekim 2018 Cumartesi 13 Ekim 2018 17:00

Yer: Akra Hotels Antalya

Ücret: 1. Kategori - 160.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 13, 2018 ~ Eki 13, 2018
2.Uluslararası Meze Festivali, 13 Ekim'de Akra Hotels Antalya'da sizlerle...

"Dünyanın en sevilen mezeleri 2. Uluslararası Meze Festival'inde...

Akdeniz’in gözbebeği Antalya, 12-13 Ekim tarihlerinde dünyada bir ilk olarak gösterilen 2. Uluslararası Meze Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Şehrin muhteşem manzarasını kucaklayan Akra Otel, festival süresince yerli ve yabancı lezzet müdavimlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Gastronomide önemli bir yeri olan meze kültürü, 12 Ekim’de workshop programları ve 13 Ekim’de lezzetli mezeler ile  Akra Otel’de görkemli bir festivalle tanıtılacak. Türkiye’den ve yurtdışından yoğun katılımın gerçekleşeceği festival; Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Türkiye’den en iyi 18 şefi bir araya getirerek dünyaca ünlü mezeleri, uzman şeflerin eşsiz sunumlarıyla gastronomi meraklılarıyla buluşturacak."

Festival kapsamında yer alacak şefler:

Hazer Amani
TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı. Daha sonra Güney Afrika’da çalışmaya başladı ve aynı zamanda Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği üzerine de bir eğitimi tamamladı.

Güney Afrika’da 9 sene kaldıktan sonra 2010 yılında İstanbul’a döndü. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü kazandı. Unilever’de Ülke Şefi ve Dream’de de Marka Geliştirme Şefi olarak görev yaptı. 24Kitchen’da “Mutfakta Buluşalım” ve Bein Gurme’de “Şefin Dünyası” adlı progamların sunucu şefliğini yaptı.

Doğa Çitçi
1996 yılına kadar Elazığ’da ailesinin işletmesinde çalışan Doğa Çitçi, daha sonra Mersin’de kendi işletmesi olan Harput Sofrası’nda ve sırasıyla Mersin Ali Baba Restaurant, Mersin Hotel Souser, Mersin Hiltonsa, Sultaşa Hotel, Riverside Tatil Köyü, Mersin Tenis Kulübü ve Sultani Restaurant’ta Executive Chef olarak çalıştı.

Emre Çapa
18 Şubat 1984, İstanbul doğumlu Emre Çapa, yeme-içme sektörüne yıllarını adamış Çapa ailesinden; Ahmet, Celal ve İzzet Çapa’dan sonra gelen 4. nesil isim. Amerika’nın Rhode Island eyaletindeki dünyaca ünlü aşçılık okulu Johnson&Wales’da 4 yıl boyunca mutfak sanatları üzerine eğitim alan Emre Çapa, eğitimini tamamlamasının arından başta Paris’te hizmet veren ünlü Michelin Yıldızlı restoran Apicius olmak üzere birçok restoranda çalıştı. Yurt dışı deneyimlerini de arkasına alarak Türkiye’ye dönüş yapan Emre Çapa, ilk mekanını W Hotel’de ‘Minyon’ adıyla açtı. Cafe Bistro konseptiyle hizmet veren ‘Minyon’, 4 yıl boyunca büyük ilgi gördü. 2013 yılında Pera’da Donizetti Otel’in terasında ‘Duble Meze’ yi yeme-içme sektörüyle tanıştıran Emre Çapa, 2018 yılında ise aynı restoranın ikinci şubesini Karaköy’de açtı. 

Erhan GörücüoğluErhan Görücüoğlu 1976 İzmir doğumlu Üniversite yıllarında başladığı işletmecilik serüveninde 19 yılı geride bıraktı Bar, beach club, restaurant ve F&B Müdürlüğü yapan Görücüoğlu, şuanda İstanbul Arnavutköy ve Alaçatı’da ZIPKIN balık restoranlarını işletiyor.

Umut Alya KarakuşMesleğe babasının yufka tezgahında başlayan Karakuş, Le cordon Bleu Mutfak ve Pastacılık bölümü mezunu.Kariyerine 2006 yılında ülkenin en iyi şefleri ile başladı ve uzun yıllar Anadolu Mutfağı çalıştı2012 yılında ülkenin ilk modern meyhanesini kurdu ve son 6 yılını baharat ve meze araştırarak geçirdi Türkiye’nin ilk baharat kütüphanesini kurup Türkiye baharatları envanterini oluşturma ve atık ürünleri baharata dönüştürme çalışmalarını sürdürmektedir.

Volkan Bekit
1977 Münih doğumlu 1978 yılında Babam Ahmet Nihat Bekit’in açmış olduğu halende aynı yerde hizmet veren Bay Nihat Restaurant’ta 10 yaşından beri her biriminde çalıştı.Bugün Ahmet Nihat Bekit ve ağabey Mustafa Hakan Bekit ile aynı yerde ve aynı işi hep birlikte bir aile işletmesi olarak sürdürmekteler.

Yabancı Şefler

Ruben Arnanz – Juan Bravo
Mutfak sanatları üzerine eğitimini tamamladıktan sonra Michelin yıldızlı Ritz-Carlton Madrid ve Ritz-Carlton Londra’da çalıştı. Fransa’daki Château Les Crayeres ve İsviçre’de bulunan Hotel de Ville’de çalıştıktan sonra memleketi Segovia’ya döndü ve Villena Restaurant’ta çalışmaya başladı.Şef Ruben kısa süre içinde Villena Restaurant’ta ilk Michelin yıldızını kazandı.

Pere Planaguma – ROM, Girona2
Michelin Yıldızı sahibi Şef,Fundació Universitat Oberta de Girona’dan sommelier sertifikasına sahip,Paris’teki La Tour d’Argent sonrasında Barelona’da bulunan 3 Michelin yıldızlı elBulli’de çalıştıktan sonra, World’s 50 Best Listesi’nde 2.’lik ve 1.’lik kazanmış Celler de Can Roca’da Head Chef olarak çalışmaya başladı.Girona’ya dönüp kendi restoranını (ROM), açtıktan sonra ayrıca Gastrocultura Mediterránea Akademisi’ne bağlı olarak dünyanın çeşitli lokasyonlarında gastronomi etkinliklerine akademisyen ve gastronomik danışman olarak katılıyor.

Joe Barza - Uluslararası Master Şef
Fransa Mutfak Akademisi üyesi ve Lübnan’lı Şefler Birliği Başkanı

30’a yakın yıllık tecrübe ve emeği sayesinde Orta Doğu Mutfağı’nın yüksek bir profil kazanmasında büyük pay sahibi.

1995 – 2000 arası, Salon Culinaire’de, deniz ürünleri, Lübnan mutfağı ve meze dallarında gümüş ve altın madalyalar.

2003’te Avrupa Sandviç Mücadelesi Jüri Onur Ödülü Lyon’da düzenlenen Pastry World Cup’ta 2003’te 9.’luk, 2005’te ise 5.’lik ödülü. 2006’da Sardinia’da düzenlenen World Championship of Tuna yarışmasında 1. lik ödülü. 

Prin Polsuk
Tayland’lı şef yıllarca Londra’daki ödüllü restoran Nahm’da çalıştıktan sonra yıllar sonra aynı restoranın Bangkok’taki şubesinde baş şef olarak çalışmaya başladı.

Kendisinin çalıştığı sürede Nahm, 50 Best listesine girdi ve ilk Michelin yıldızını kazandı.
Yıllarca Thai kültürüne ait eski tarifler üzerine çalıştı.
Kurucu ortağı olduğu ‘Samrub for Thai’ platformu ile Thai mutfağını dünyaya tanıttı.

Mohamad Orfali
Suriye’li şef, Discovery’nin yayın kuruluşlarından FATAFEAT TV’nin şefi ve Mutfak Başkanı

1997 yılında Institute Hotelier of Aleppo’da eğitimine başladı.

Halep mutfağı üzerine uzmanlaşan şef, Arap mutfağında moleküler gastronomiyi etkin bir şekilde kullanan ilk şeflerden birisi
2009 yılında Paris’te, Le Nôtre Mutfak Akademisi’nde eğitimine devam etti.

Matbakhna Al Arabi, Arabic Modern Cuisine, Hakawi, Fatafeat ICCA Academy gibi TV programlarında sunuculuk ve jürilik yaptı. 

Mostafa Seif
Mısır’lı ünlü şef, mutfak tutkusunu 20 yaşında, askerlik görevi sırasında keşfetti.
Amcasının çağrısı ile onun Fransa’daki restoranına gitti ve burada profesyonel anlamda şeflik yapmaya başladı.
Mısır’lı Şefler Organizasyonu tarafından düzenlenen HACE ve Amerikan Bravo TV’deki Top Chef müsabakalarında birincilikler kazandı.

Marouane Bouhmidi
Genç yaşta yemek yapma konusunda başarılı olduğunu fark eden şef, Mohammedia MOROCCO’da eğitimine başladı.
Arab world Top Chef TV programında binlerce şef arasından ülkesini temsil etmek için seçildi ve seriyi 4. olarak bitirdi. 
Ayrıca Bocuse d’Or müsabakasında Fas’ı temsil eden tek şef oldu.
Fas’taki pek çok önemli Michelin yıldızlı şefler eşliğinde otel ve restoranda çalıştıktan sonra şu an hala Royal Tulip City Center Tanger’ın şefliğini yürütüyor.

Johnny Goric

Filistin’li şef, eğitimine 16 yaşında Lyon’da başladı.

Henüz 20’li yaşlarında bir çok uluslararası etkinlikte Filistin mutfağını tanıtmaya başladı.

Pek çok İsrail’li ve Filistin’li şefin birlikte parçası oldukları Chefs for Peace kuruluşunun da bir üyesi.

2010 yılında farklı etnik kökenlerden şeflerin bir araya geldiği bir takım ile birlikte Villeroy & Boch 2010 Culinary World Cup müsabakasını kazandı.

Şef Goric, bugün hala Legacy Hotel Group’ta yönetici şef olarak çalışmaya devam ediyor ve pek çok gastronomi etkinliğinde Ortadoğu mutfağını tanınmasına yardımcı oluyor.

- 18 yaş sınırı vardır.- Numarasız Oturma düzeni vardır. Ayrılan alanlarda yer seçimi serbesttir.- Bilet fiyatına limitsiz yerli içecek ve 18 ünlü şefin hazırlayacağı 54’ü aşkın meze ikramları dahildir. İkramlar hakkında detaylı bilgi almak için: 0242 310 99 99- Festival boyunca fotoğraf çekimi ve video kaydı yapılacaktır. Bilet satın alan herkes, görüntülenmeyi kabul etmiş sayılır. Organizasyon firması görsel içerikleri paylaşma, yayınlama ve reklam amaçlı kullanma hakkına sahiptir.- Organizasyon firması etkinlik için uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT