2010`a Giderken Her Telden (Klasikler Hepimizin)

Tarihler: 31 Ağustos 2008 Pazar ~ 31 Ağustos 2008 Pazar - Saat: 20:00

Yer: Çeşitli yerler

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.istanbul2010.org

Telefon: 0212 251 20 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 31, 2008 ~ Ağu 31, 2008

Bizimkinden bambaşka bir çağda, her şeyiyle farklı bir dünyada yüzyıllar önce yazılmış müziklerin neden hâlâ dinlendiğini, milyonlarca insanı neden hâlâ heyecanlandırdığını hiç merak ettiniz mi? “Klasik” dediklerimizin neden öyle olduklarını, hiçbir dil, tarih, coğrafya veya kültür sınırına takılmadan yaşamaya devam ettiklerini?

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Müzik ve Opera Yönetmeni Cem Mansur, klasik müziğin en heyecan verici ve eğlendirici başyapıtlarını, bestecilerin renkli yaşamlarından öykülerle süsleyeceği bir dizi konserde yönetiyor. 1995 yılında Istanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan CRR İstanbul Senfoni Orkestrası`nın yaşam vereceği rengârenk eserlerin aslında hepimize ait olduklarını göstermek, müziğin zenginliğini paylaşmak ve “Klasik” bir konserin ne kadar eğlenceli olabileceğini kanıtlamak için meydanlardayız.

Seslendirilecek Eserler:
U. C. Erkin: Köçekçe
G. Rossini: “Sevil Berberi” Uvertürü
G. Bizet: “Carmen” Süiti
P. I. Çaykovski: “Fındıkkıran” Süiti
N. Rimski-Korsakov: İspanyol Kapriçyosu

Cemal Reşit Rey İstanbul Senfoni Orkestrası, faaliyetlerine “Opera Orkestrası” olarak 1995 yılında Ü. Hacıbeyov’un “Arşın Mal Alan” Opereti ile başladı. Türkiye’deki yerel yönetime bağlı olarak çalışan ilk orkestra olan CRR İstanbul Senfoni Orkestrası, kuruluşundan bu yana farklı program içeriği ile dikkat çekmiş ve başarılı konserler verdi.
CRR İstanbul Senfoni Orkestrası’nı yöneten şefler arasında Yoel Levi, David Gimenez, Orhan Şallıel, Emin Güven Yaşlıçam, Ender Sakpınar, Betin Güneş, Gürer Aykal, Rengim Gökmen vb.; eşlik ettiği sanatçılar arasında ise Jose Carreras, Suna Kan, Ayla Erduran, Cihat Aşkın, İsmail Aşan, Arif Sağ-Erdal Erzincan, Fazıl Say, Zehra Yıldız, Vedat Kosal, Elina Kimanen, Lee Chin Siow, Fahir Atakoğlu, Nilüfer, Zuhal Olcay, Anjelika Akbar, Manolo Sanlucar vb. bulunuyor.
CRR İstanbul Senfoni Orkestrası, 1997 yılında “Fahir Atakoğlu Senfonik Konser”, 2000 yılında “İstiklal Marşı” ve 2002 yılında ise Tuluyhan Uğurlu’nun “Türkiye Senfonisi” isimli eserlerini kaydetti. Her zaman kaliteli, yenilikçi yaklaşımları ve yorumları ile dikkat çeken CRR İstanbul Senfoni Orkestrası, 28 Nisan 2001 tarihinde Köln Filarmoni’nin davetlisi olarak, 27 Mart 2003 tarihinde de Budapeşte Bahar Festivali kapsamında Macaristan’da konser veren ilk Türk orkestrası olmanın gururunu taşıyor.

Program:
31 Ağustos: Zeytinburnu Çırpıcı Çayırı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT