3MA: Ballaké Sissoko, Driss El Maloumi, Rajery

3MA: Ballaké Sissoko, Driss El Maloumi, Rajery

Tarihler: 05 Aralık 2018 Çarşamba ~ 05 Aralık 2018 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 20.00 TL Öğrenci 10.00 TL

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2018 ~ Ara 5, 2018

3MA, Afrika’daki ülkelerinin sembolü olmuş ve müzik tutkularını paylaşan, dostlukları sayesinde karşılıklı diyaloğa girebilen üç telli sazlar virtüözünün buluşması ile oluşan bir grup. Malili kora sihirbazı Ballaké Sissoko, Faslı ud ustası Driss El Maloumi ve Madagaskarlı valiha prensi Rajery 2006’da bir araya geldiklerinde, diğer birçok müzisyenin yaptığı gibi, bir dizi konser ve bir kayıttan sonra dağılabilirlerdi. Ama beraber çalmaya başladıklarında enstrümanlarında oluşan mucizevi tınlama bugün hala kulaklarda çınlıyor. Sıradışı bir müziksel ve insani iletişimden aldıkları zevkle belli aralıklarla bir araya gelmekteler. Bu birliktelikler solo kariyerlerini de zenginleştirmekte.

Ballaké Sissoko’nun babası müzisyen olmasını istemediği için kora çalmayı önce gizlice öğrendi ama daha sonra geleneksel griotlarla çalışabildi. 1997’de kuzeni Toumani Diabaté ile New Ancient Strings albümünü kaydetti ki bu, otuz sene önce babalarının kaydettiği ve ilk enstrümental kora kaydı olan “Ancient Strings” albümüne gönderme yapıyordu. Instrumental Ensemble of Mali’nin bir üyesi olarak, Ballaké tüm Afrika’da ve Avrupa’da konserler verip kendi grubunu kurarak uluslararası bir üne kavuştu. Sanatçı, İtalyan piyanist Ludovico Einaudi, İran doğumlu perküsyoncu Keyvan Chemirani ve Giritli lir sanatçısı Ross Daly’in yanı sıra çellist Vincent Segal ile ortak çalışmalar gerçekleştirdi.  2015’te, Ballaké Sissoko, César ödülü kazanan Timbuktu filminin film müziklerine katkıda bulundu.

Driss El Maloumi, geniş kültürel altyapısı, sınırsız ustalığı ve merakı sayesinde farklı müzik türlerinden birçok sanatçıya eşlik etti. Son 20 senede, tanınmış viyola da gamba sanatçısı Jordi Savall’ın the Hespèrion XXI Topluluğu’nun en önemli elemanlarından biri oldu. Savall, 2014’ten sonraki iki projesinde 3MA’ya da yer verdi. Fas’ta Agadir Konservatuvarı’nın yöneticisi olan Driss El Maloumi, solo kariyerine de başarılı bir şekilde devam etmektedir.
25 senelik uluslararası bir kariyere sahip olan Madagaskarlı valiha sanatçısı Rajery, çocukluğunda sağ elini yitirmesi nedeniyle valiha denen tüp biçimindeki arpını çalmaya başladı. 2002 yılında kazandığı RFI Dünya Müziği Ödülü ününü pekiştirdi.

Rajery, uluslararası kariyerinin yanı sıra Madagaskar’da bir festival düzenlemekte olup eğitim, müzik terapisi ve ağaçlandırma gibi konularla ilgilenmektedir.

3MA ilk albümlerini 2008 yılında piyasaya sürmüştü. İkinci albümleri “Anarouz”u ise geçen sene kaydettiler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT