3MA:Ballaké Sissoko,Driss El Maloum

Tarihler: 05 Aralık 2018 Çarşamba ~ 05 Aralık 2018 Çarşamba 05 Aralık 2018 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2018 ~ Ara 5, 2018
3MA Afrika’daki ülkelerinin sembolü olmuş ve müzik tutkularını paylaşan, karşılıklı diyaloğa giren ve güzel arkadaşlıkları olan üç telli sazlar virtüözünün buluşması ile oluşan bir grup.

Malili kora sihirbazı Ballaké Sissoko, Faslı ud ustası Driss El Maloumi ve Madagaskarlı valiha prensi Rajery 2006’da bir araya geldiklerinde, diğer birçok müzisyenin yaptığı gibi, bir dizi konser ve bir kayıttan sonra dağılabilirlerdi.

Ama beraber çalmaya başladıklarında enstrumanlarında oluşan mucizevi tınlama bugün hala kulaklarda çınlıyor. Sıradışı bir müziksel ve insani iletişimden aldıkları zevkle belli aralıklarla bir araya gelmekteler. Bu birliktelikler solo kariyerlerini de zenginleştirmekte.

Ballaké Sissoko’nun parmakları arasından yüzyıllardır devam eden bir müzik geleneği geçiyor. Griot olan ailesinde, kora çalmanın püf noktaları nesilden nesile aktarıldı. Babası müzisyen olmasını istemediği için kora çalmayı önce gizlice öğrendi ama daha sonra geleneksel griotlarla çalışabildi.

1997’de kuzeni Toumani Diabaté ile New Ancient Strings albümünü kaydetti ki bu, otuz sene önce babalarının kaydettiği ve ilk enstrumental kora kaydı olan “Ancient Strings” albümüne gönderme yapıyordu. Instrumental Ensemble of Mali’nin bir üyesi olarak, Ballaké önce tüm Afrika sonra ise Avrupa’da konser verdi. Daha sonra kendi grubunu kurdu ve yavaş yavaş uluslararası bir üne kavuştu. Sınırsız yaratıcılığı onu İtalyan piyanist Ludovico Einaudi, İran doğumlu perküsyoncu Keyvan Chemirani ve Giritli lir sanatçısı Ross Daly ile ortak çalışmalar yapmaya yöneltti. Tüm denemeleri içinde en verimli işbirliğini çellist Vincent Segal yaptı. Bu sayede çok tanındı, kora yeni bir seyirci kitlesiyle buluştu. 2015’te, Ballaké Sissoko, César ödülü kazanan Timbuktu filminin film müziklerine katkıda bulundu.

Berberi kökenli Faslı ud sanatçısı Driss El Maloumi hem batı hem Arap klasik müziği eğitimi gördü. Geniş kültürel altyapısı, sınırsız ustalığı ve merakı sayesinde caz trompetçisi Paolo Fresu’an Hintli slide gitarist DebashishBattacharya’ya kadar değişik türlerde çeşitli sanatçılara eşlik etti. Son 20 senede, tanınmış viyola da gamba sanatçısı Jordi Savall’ın the Hespèrion XXI Topluluğu’nun en önemli elemanlarından biri oldu. Savall, 2014’ten sonraki iki projesinde 3MA’ya da yer verdi. Fas’ta Agadir Konservatuvarı’nın yöneticisi olan Driss El Maloumi, solo kariyerine de başarılı bir şekilde devam etmektedir.

Madagaskarlı valiha sanatçısı Rajery, 35 seneyi aşkın bir süre canlı performanslar sergilemektedir ve 25 seneyi aşkın bir süredir uluslararası bir kariyere sahiptir. 

Çocukluğunda sağ elini yitiren Rajery, bu eksiğini, valiha denen tüp biçimindeki arpını çalmada kazandığı akışkanlık ve virtüözlükle kapattı. 2002 yılında kazandığı RFI Dünya Müziği ÖdülüÜnünü pekiştirdi. Rajery, uluslararası kariyerinin yanı sıra Madagaskar’da bir festival düzenlemekte ve eğitim, müzik terapisi ve ağaçlandırma gibi konularla ilgilenmektedir.

3MA ilk albümlerini 2008 yılında piyasaya sürmüştü. 2. albümleri “Anarouz”u ise geçen sene kaydettiler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT