60 Yılın Türküsü

Tarihler: 14 Mayıs 2016 Cumartesi ~ 14 Mayıs 2016 Cumartesi 14 Mayıs 2016 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 45.00 TL 2. Kategori - 34.00 TL 3. Kategori - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İş Kuleleri Levent Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Web: http://www.isbank.com.tr

E Posta: issanat@isbank.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2016 ~ May 14, 2016
Geliri ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu Burs Fonu'na bağışlanacak olan “60 Yılın Türküsü” Türk Halk Bilimi Topluluğu Mezunları  - Halk Müziği Koro Konseri, 14 Mayıs'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde...

"Üniversitemiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi 60. yaşını, Topluluğumuz ODTÜ – Türk Halk Bilimi Topluğu 55. yaşını kutluyor bu yıl. Bizler ODTÜ – THBT Mezunları olarak '60 Yılın Türküsü'nü sunmak istedik sizlere halk türkülerimizle… Her türkünün ardında bir öykü vardır.  60 yılın türküsünün ardında da Barakadan Kampus Üniversitesine hızlı dönüşümün, bozkırı yeşerten ve adıyla anılan ve iki anlamda da bir orman oluşturma çabasının, efsane rektör Kemal Kurdaş hocanın, bilimsel alanda birçok ilklerin öyküsü vardır. Kampüs’te her bir anıt farklı öyküyle çıkar karşımıza. Ülkemiz siyasi tarihi içinde öyküleriyle yer alır ODTÜ. 

Öğrenci topluluğu sayısı 100’e yakındır üniversitemizde. THBT ilklerindendir bu toplulukların. THBT tanık olmuştur Barakadan – Kampus yaşamına geçişe. Her ağaç bayramında THBT halk oyunlarıyla, coşkusuyla ağaçları çoğaltmıştır.  ODTÜ’nün ilklerine tanık olan THBT Mezunları, bu yıl ODTÜ’nün 60. yaşını, 60 yılın öyküsünü türkülerle dile getiriyor. 

Biz türküleri yaşadığımız toplumun aynası kabul edenleriz. Bu sadece söz değil yaşanmışlıklar üzerinde yükselen bir zaman sarkacı. Ardımızda yüzlerce yıla yansıyan bilgelikleri ile kadim Anadolu kültürleri var. Bizler bugün bize emanet olan bu kültürel zenginliklerimizi varlıklarıyla ve zenginleşen katkılarımızla yarınlara devretme sorumluluğu aldığımız ODTÜ eğitim anlayışından yola çıkarak ve destek alarak ileriye aktarma uğraşında olan bir aileyiz.

ODTÜ bir Cumhuriyet çınarıdır bizim için. Bu çınar bize gerçek bir çınar olan Türkiye Cumhuriyetinin emanetidir. Ve bilimsel yoldan ayrılmadan, akıl ve bilim sahibi olmayı vizyon edinen mezunları olarak bizleri, ülkemizin bu aydınlık yolda daha sağlıklı ve kudretli olmasına çaba göstermemizi de öğütlüyor.

Bu etkinlikler bizim ilke ve duruşumuzu toplumla paylaşma şansımız. 14 Mayıs'ta İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri'nde sahnelenecek olan '60 Yılın Türküsü' Türk Halk Bilimi Topluluğu - Halk Müziği Koro Konseri kasım ayında da Ankaralılarla buluşacak.

Gelirinin ODTÜ THBT’li öğrencilerin eğitimlerinde kullanılmak üzere Eymir Kültür Vakfı bünyesinde oluşturulan Burs Fonu'na aktarılacağı gösterinin biletleri satışta."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT