Abate Berihun & Addis Ken Project

Tarihler: 12 Eylül 2020 Cumartesi ~ 12 Eylül 2020 Cumartesi 20:30

Yer: Gümüşlük Festival Merkezi – Konser

Ücret: Numarasız - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Gümüşlük Mahallesi, 1120.sok, Bodrum Mugla

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 12, 2020 ~ Eyl 12, 2020
Abate Berihun & Addis Ken Project, 12 Eylül'de Gümüşlük Festival Merkezi'nde sizlerle.

Abate Berihun, Etiyopya-İsrailli caz saksafoncusu, vokalist ve yapımcıdır. Üretken bir sanatçı olarak İsrail’in önde gelen Etiyopyalı müzisyenlerinden biridir.

Aslen Addis Ababa’lı (Etiyopya) olan Berihun, çok küçük yaşlarda saksafona ilgi duymuş ve Addis Ababa Üniversitesi Müzik Okulu’na kaydoldu. Burada, Batı caz geleneği ve müziğini etkileyen en önemli iki ismin, Charlie Parker ve John Coltrane’nin albümleri burada ilk defa Berihun ile tanındı. 16 yaşındayken Etiyopya Askeri Birliği’ne katıldı. Hayatının bu dönemi altı yıl sonra, grubun otobüsü EPRDF güçleri tarafından Mengistu’nun Marksist diktatörlüğüne isyan ederek pusuya düşürüldüğünde aniden durdu. Uzun süren saldırıda grup üyelerinin çoğu öldürüldü ve Berihun iki kurşunla yaralandı.

Berihun, 1999 yılında İsrail’e ailesinin yanına döndü. Bulunduğu yeni kültüre alışma süreciyle ilgili baskılar ve mücadeleler nedeniyle İsrail'de müzik kariyerine devam ederken bazı kültürel ve finansal sıkıntılar yaşadı. İsrail’de bir müzisyen olma hayalini gerçekleştirmesi zor oldu. Bir taraftan dil engelinin olması bir taraftan yoksulluk Berihun’u, gündüzleri bir restoranda bulaşıkçı ve geceleri güvenlik görevlisi olarak çalışmaya zorunlu kıldı. Bulaşık deterjanı yüzünden parmakları yıprandı ve saksafonuyla çalışması zorlaştı.

Moshe Bar-Yuda (o zamanki TOMER STK başkanı) tarafından keşfedildikten sonra, Berihun’un profesyonel iş hayatı değişmeye başladı. Bar-Yuda, Berihun’u sanatçının performansından derinden etkilenen müzikolog Shlomo Israeli ile bir araya getirdi. Daha sonra İsrailli, Berihun'u müzikal bir işbirliği olan Ras Deshen Ensemble’ın oluşmasına yol açan caz piyanisti Yitzhak Yedid ile buluşturdu. Topluluk adını Etiyopya'daki Ras Dashen dağından alıyor ve bağımsız cazı, Etiyopya dağlık bölgelerinin müziği ile harmanlıyor.

Berihun ayrıca Ariel Zilber, Ehud Banai, Yossi Fine, Kutiman, Anat Fort, Omri Mor, Shay Zelman gibi sanatçılarla yaptığı işbirlikleri ile de tanınıyor.

Berihun’un son projesi ADDIS KEN (Amharca’da "Yeni Gün"). Piyanist Roy Mor tarafından yönetilen bu dörtlü, orijinal besteler, Etiyopya-Yahudi soul müziği ve Yahudi dualarından ilham alan eserler sunuyor. Sonuç, müzikal maceraperestlik, zengin armoniler ve içten bir blues kullanarak antik Etiyopya gelenekleri ve modern caz grubu ruhunun bir araya gelmesi.

Bilet Fiyatları:

Numarasız - 56.00 TL

Önemli Notlar:

- Kurallar gereği tüm seyircilerimiz maskeli olmak zorundadır. - Misafirlerimize tesise girişte, temassız ateş ölçümü uygulanmaktadır. 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde, misafirlerimiz işletmeye alınmayarak bir sağlık kuruluşuna başvurması için uyarılmaktadır.- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır. - Hava koşullarına ve gündeme ait olumsuz bir durumda organizasyon firması etkinlik erteleme ve programda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Antik Taş Ocağı ve Sinema etkinlikleri numaralı oturma düzeninde gerçekleşecektir. - Yerler numarasızdır. Ayrılan alanlarda yer seçimi serbesttir. (Gümüşlük Festival Alanı’nda gerçekleşecek konserler için geçerlidir.) - 7 Yaşından küçükler etkinlik mekanına alınmayacaktır. - 7 Yaş ve üzeri bilete tabidir. - Kayıp veya unutulan biletler için yeniden basım / teslimat yapılmayacaktır. Etkinlik mekanına giriş esnasında biletinizi ibraz etmeniz zorunludur. - İade veya değişiklik yapılmayacaktır. - Etkinlik mekanına profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları alınmayacaktır. - Etkinlik mekanına yiyecek ve içecek alınmayacaktır. - PDF Bilet uygulaması vardır. Etkinlik mekanına gelmeden önce biletlerinizi yazdırmayı ve kapıda ibraz etmeyi unutmayınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT