Adam Freeland & Mindfreq

Tarihler: 21 Kasım 2009 Cumartesi ~ 21 Kasım 2009 Cumartesi - Saat: 23:00

Yer: Indigo

Ücret: Tam: 34,00 TL, Öğrenci: 24,00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, İndigo Gişe

Adres: İstiklal Cad. Akarsu Sok. Mısır Apt. No:1-2-4-5 İstanbul Taksim İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 21, 2009 ~ Kas 21, 2009

OLMECA Golden Nights partileri, breakbeat türünün büyükelçisi ADAM FRELAND ile devam ediyor! 20 Kasım Cuma günü tekrar Istanbullu müzik severlerle buluşacak olan Adam Freeland, Indie rock`tan techno`ya oradan drum n` bass ve electro`ya uzanan cesur seçimleri ile yine bugün çalınan eklektik setlere önemli bir örnek oluşturuyor.

Geri dönüp baktığımızda 90`ların sonunda İngiltere`de tıkanmaya başlayan kulüp ortamlarına taze kan aşılayan en önemli isimlerden birinin Adam Freeland olduğunu görmemek mümkün değil. Gerek müzikal bilgisi, gerekse de bu bilgiyi pratiğe dökerken kullandığı yeteneği sayesinde Ada`dan çıkan yeni dans müziklerine yön vermesi de tesadüf değil. Adam Freeland özellikle Londra`nın ünlü klubü Fabric sayesinde sürekli çoğalan hayran kitlesine, ürettiği müziği dinletirken getirdiği yenilikleri de beraberinde sunuyordu. Hip-hop ve funk sevdasını breakbeat ve electro ile yoğurup formülünü bulduğu nu skool breaks, kendi sürümlerinden sonra ilk defa anılmaya başlayan bir tarz oldu. Marine Parade ismini verdiği kendi plak şirketi de nu skool breaks türünün önemli isimlerine ev sahipliği yapmaya başladı.

Freeland adı altında kurduğu grubu ile beraber DJ performanslarının yanında konserler vermeye başlayan Adam Freeland, 2003 yılında grubunun ilk albümünü olan “Now & Them”i yayınladı ve yıl boyunca konuşulan önemli elektronik müzik albümlerinden birine imza attı. Aynı sene rock parçalarına yaptığı remixler ile bugün electro-rock olarak anılan tarzın da kıvılcımlarını salmış oldu. Özellikle The White Stripes`ın "Seven Nation Army`si ve Nirvana`nın "Smells Like Teen Spirit`ine ve Kelis`in "Trick Me`sine yaptığı remixler uzun süre DJ`lerin playlistlerinden düşmedi. 2004 yılında Fabric Live serisinin 16.sına konuk olduğu mix albümü ile kendi DJ setlerindeki değişikliği de özet şekilde sundu. Albümde yer alan tarzlar birbirine uzak olmasına rağmen indie rock`tan techno`ya oradan drum n`bass ve electro`ya uzanan cesur seçimleri ile yine bugün çalınan eklektik setlere önemli bir örnek oluşturdu. Rock müzik geçmişinin müziğine olan etkileri, özellikle de son dönemde dans müziği ve rock enerjisini harmanlayan projelerin çoğalması ile birlikte; Freeland, bir yandan breaks sevdasından vazgeçmezken diğer yandan yakın türdaşı Erol Alkan gibi DJ setlerinde Soulwax, Digitalism, Justice, Sebastian gibi türün mühim isimlerine yer veriyor. Grammy ödülüne de aday gösterilen DJ ve Prödüktör ADAM FREELAND 2007 yılında, aralarında Fujiya & Miyagi, Marilyn Manson gibi isimlerin de bulunduğu, birçok önemli remix’e imza attı. Freeland’in kendi şarkısı olan “Silverlake Pills” e Gui Boratto nun yaptığı mix de o yılın en önemli parçalarından biri idi. CSI: New York dizisi için The Who’nun “Baba O’riley” sini tekrardan yorumlayan Freeland aynı zamanda “Juiced 2” isimli oyunun da soundtrackinden sorumlu. Tüm bunlar olurken kendi Mix cd sini de piyasaya süren Freeland, DJ setleri ile dünyanın birçok önemli kent ve festivalinde sahne aldı. M.I.A, MSTRKRFT ve Justice ile birlikte Avustralya turnesine çıktı.

Bir DJ’den öte bir Rockstar olarak anılan Adam Freeland, 20 Kasım Cuma günü INDIGO’da yine unutulmaz performanslarından birine imza atacak. Gecenin ev sahipliğini ise Mindfreq yapacak. www.livingindigo.com www.myspace.com/adamfreelandmusic

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT