ADSO - Film Müzikleri Konseri

Tarihler: 08 Eylül 2018 Cumartesi ~ 08 Eylül 2018 Cumartesi 08 Eylül 2018 21:30

Yer: Antalya Kültür Merkezi

Ücret: Kısıtlı Dönem Ön Satış 1. Kategori - Tam 20.00 TL Öğrenci,Öğretmen,Emekli 15.00 TL Güzel Sanatlar - Konservatuvar Öğrencileri 10.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 8, 2018 ~ Eyl 8, 2018
Gürer Aykal yönetiminde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte, geçmişten günümüze Film Müzikleri’nin yer alacağı bu konserde Fahir Atakoğlu solist olarak müzikseverlerle buluşuyor. Bu etkileyici konser, 8 Eylül 2018 Cumartesi günü Aspendos Salonu’nda izleyicileriyle buluşacak.

Fahir Atakoğlu
Şef: Gürer Aykal
Antalya Devlet Senfoni Orkestrasi 
Film Müzikleri Konseri

Fahir Atakoğlu
İstanbul doğumlu olan Fahir Atakoğlu, başarısı pek çok uluslararası ödülle tescillenmiş ünlü bir piyanist ve bestecidir. Senfonik çalışmaları ve film müzikleri ile dikkat çeken Fahir Atakoğlu’nun eserleri Avrupa’da ve özellikle Amerika’da pek çok müzik festivalinde icra edilmiştir. “Cumhuriyet”, “Sarı Zeybek” ve “Demir Kırat” gibi Türkiye’nin yakın tarihini 
anlatan üç önemli belgeselin fon müziklerini besteleyen sanatçı böylece geniş kitlelerle buluşmuştur. Kariyerini Amerika’da sürdüren sanatçının kariyerinde 3 Grammy Ödülü adaylığı bulunmaktadır.

Atakoğlu’nun halen Avrupa, Japonya ve Kuzey Amerika’da sürekli artan bir dinleyici kitlesi bulunmaktadır. Müziğindeki kendine has ritmik, melodik ve armonik özellikleri besteci duyarlılığıyla birleştirerek dinleyicilerine ulaştıran Atakoğlu’nun müziği aslında onun olağanüstü yeteneğinin de göstergesi.

Gürer Aykal
1942’de Eskişehir’de doğdu. 1963’te Necdet Remzi Atak’ın öğrencisi olarak Keman Bölümü’nden, 1969’da Ahmed Adnan Saygun’un öğrencisi olarak Kompozisyon Bölümü’nden mezun oldu. 1970’te devlet bursu kazanıp İngiltere’ye giderek, Londra Kraliyet Akademisi’nde ve Guild Hall Müzik Okulu’nda önde gelen şeflerle orkestra şefliği okudu, diploma aldı. İtalya’da Accademia Chigiana’dan Şeflik Nişanı aldı. Santa Cecilia Akademisi’ni bitirdi, aynı dönemde Vatikan’da Pontificio Istituto di Musica Sacra’da Bartolucci ile Gregoryen koro ve Rönesans çoksesliliği üzerine eğitim gördü. 1988’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Daimi Şefliği’ne atanan Aykal, 1977’de Suna Kan ve Faruk Güvenç ile Ankara Oda Orkestra’sını kurdu.

ABD’de Indiana Üniversitesi, Teksas Tech ve UTEP üniversitelerinde ileri orkestra şefliği; Bilkent Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda orkestra şefliği dersleri verdi. Londra Filarmoni Orkestrası, Kuzey Almanya Radyo Orkestrası, Ankara Oda Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, CSO, Borusan İstanbul Filarmoni ve El Paso Senfoni Orkestrası gibi birçok toplulukla CD kayıtları yaptı.

ABD’de 1991-2003 yılları arasında El Paso Teksas Senfoni Orkestrası Daimi Şefliği ve Genel Müzik Direktörlüğü yaptı ve “Profesör Emeritus” unvanı aldı. 1999 yılında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı kuran ve Daimi Şefliği ile Genel Müzik Direktörlüğü’nü yürüten Gürer Aykal, bu görevine Eylül 2008’den bu yana BİFO Onursal Şefi olarak devam etmekte, ayrıca 2014’ten beri Antalya Piyano Festivali’nin sanat yönetmenliğini sürdürmektedir.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası
1995 yılında ‘Antalya Oda Orkestrası’ olarak kurulan ve bu statüde çeşitli konserler veren orkestra, 1997 yılında adını Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’ olarak değiştirmiştir. Antalya’nın kültür yaşamında önemli yeri olan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, bölgenin ve ülkemizin tanıtılmasında ve ülke turizminin gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Sezon süresince Antalya Kültür Merkezi’nde, Aspendos Antik Tiyatrosu’nda ve Uluslararası Side Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen konserlerde on binlerce yerli ve yabancı sanatseveri bir araya getirmektedir. Eğitim amaçlı yaptığı dinletilerle de çok sayıda öğrenciye ulaşmıştır.

Şimdiye kadar İnci Özdil, Gürer Aykal, Hikmet Şimşek, Rengim Gökmen, Emin Güven Yaşlıçam, Ender Sakpınar, Cem Mansur ve Erol Erdinç gibi Türk Orkestra Şefleri yönetiminde çalışan orkestra; İdil Biret, Suna Kan, Verda Erman, Ayşegül Sarıca, Gülsin Onay, Ayla Caymaz, Taşkın Oray, Cihat Aşkın, Mehveç Emeç, Muhittin Demiriz, Yıldız İbrahimova, Aytül Büyüksaraç, Emre Elivar gibi Türk solistlere eşlik etmiştir.

Yabancı orkestra şeflerinden; İonescu Galati, Tadeusz Strugala, Ola Rudner, Antonio Pirolli, İvo Lipanoviç, Emil Tabakov, Marek Pijarowski, Lucas Karyntinos orkestrayı yönetmişlerdir. Yabancı solistlerden; Hagai Shaham, Vaclav Hudaçek, Alexandre Gorbatchev, Florin Galati, Marin Geras, Alexander Markov, Viginia Luque, Jiri Barta, Massimo Quarta, Liana İssakadze, Dale Kavanagh, Konstantin Kulka, Aleksander Rudin, Fedarico Mondelci ve Gheorghe Zamfir Antalya Devlet Senfoni Orkestrası konserlerine konuk sanatçı olarak katılmışlardır.

-8 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 8 yaş ve üstü bilete tabidir. -Etkinlik mekanına profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları alınmayacaktır.-İndirimden yararlanan kişilerin etkinlik mekanı girişinde resmi ve geçerli bir kimlik ibraz etmesi gerekmektedir.-İndirimli biletler öğrenci, öğretmen ve emekliler için geçerlidir.-Kayıp & çalıntı biletler için yeniden basım yapılmayacaktır.-Organizasyon şirketi, programda, etkinlik mekanında, etkinlik saatinde ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkına sahiptir.-İndirimli/kampanyalı biletler adetler ile sınırlıdır. Organizasyon şirketi, indirimli/kampanyalı bilet sayılarının belirlenmesi ve değiştirilmesi hakkına sahiptir.-Gazilere, Engellilere ve Şehit Yakınlarına ücretsiz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT