Aida Pulake - Jerfi Aji

Tarihler: 09 Mayıs 2015 Cumartesi ~ 09 Mayıs 2015 Cumartesi 18:00

Yer: Arsu Sahne

Ücret: 1. Kategori - Tam 30.00 TL Öğrenci 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Fener Kalamış Caddesi, Sinan Apartmanı, No: 93/6, Fenerbahçe Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 336 70 40

Faks: 0216 336 70 15

Web: http://http://www.arsuguzelsanatlar.com

E Posta: bilgi@arsuguzelsanatlar.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 9, 2015 ~ May 9, 2015

Arsu Sahne Bahar Konserleri, 9 Mayıs akşamı piyanist Jerfi Aji ve keman sanatçısı Aida Pulake'nin beraber vereceği resitalle son buluyor.

Piyanist Jerfi Aji, yurt içinde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde çeşitli kültür merkezlerinde verdiği solo ve oda müziği konserlerinin yanı sıra orkestra eşliğinde ilk konserini 2002 yılında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile verdi. Sanatçı, aralarında Thomas Hecht, Dimitry Rachmanov, Angela Cheng ve Ali Darmar'ın da bulunduğu birçok ünlü piyanist ile çalıştı. Leon Fleisher, Murray Perahia ve Jerome Rose'un ustalık sınıflarında çalan sanatçı, ayrıca New York'ta düzenlenen International Keyboard Institute And Festival'e de katıldı. 2011 yılında, Peabody Konservatuvarı tarafından piyano alanında verilen Frances M. Wentz Turner Anma Ödülü'ne layık görülen piyanist Jerfi Aji, İstanbul'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Akbank Sanat, Borusan Müzik Evi ve Fulya Sanat gibi salonlarda ve ABD'de çeşitli kültür merkezlerinde solo ve oda müziği konserleri verdi.

Keman sanatçısı Aida Pulake, Ajet Xhindole Müzik Okulu ve Tiran Güzel Sanatlar Akademisi Keman Bölümü'nden mezun oldu ve ilk resitalini 16 yaşında verdi. Arnavutluk Ulusal Keman Yarışması'nda birincilik ödülü alan keman sanatçısı Aida Pulake, İTÜ MİAM'dan keman dalında master derecesi aldı. Sanatçı halen aynı kurumda doktora eğitimine Prof. Dr. Cihat Aşkın ile devam etmektedir. Keman sanatçısı Aida Pulake halen İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası üyesi olarak sahne almakta ve solo konser ve resital çalışmalarına devam etmektedir.

Hagai Shaham, Alexander Markov, Itzhak Rashkovski ve Prof. Igor Oistrakh’ın ustalık sınıflarına katılan keman sanatçısı Aida Pulake, çok sayıda solo resital verdi, Romanya Ploieşti'de Constatinescu Filarmoni Orkestrası eşliğinde Prokofiev'in 2 no'lu keman konçertosunu ve İstanbul'da Gürer Aykal yönetiminde Bach'ın İkili Keman Konçertosunu solist olarak seslendirdi, yanı sıra aralarında Aşkın Ensemble, Arcoda piyanolu dörtlü ve MİAM Yeni Müzik Topluluğu'nun da bulunduğu birçok oda müziği ve çağdaş müzik toplulukları ile sahne aldı, Borusan Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri, Yapı Kredi Açık Sahne Konserleri, Ensemble Contemporain yeni müzik konserlerinde çağdaş Türk bestecilerinin eserlerinin dünyada ilk seslendirilişlerini gerçekleştirdi. 2010 yılında Hezarfen Ensemble ile İstanbul ve Almanya'nın Essen kentlerinin Avrupa Kültür Başkentleri seçilmesi kapsamında Essen'de sahne alan, 2011'de piyanist Jerfi Aji ile birlikte İTÜ Vakfı yararına bir dizi resital veren Aida Pulake, 2012 yılında Alman viyolonsel sanatçısı Nora Krahl ve piyanist Senem Zeynep Ercan ile Türk ve Alman çağdaş bestecilerinin eserlerinden oluşan bir programı İstanbul Borusan Müzik Evi’nde ve Almanya’nın Essen kentinde verdiği konserlerde seslendirdi.

Keman: Aida Pulake
Piyano: Jerfi Aji

Program
P. İ. Çaykovski (1840-1893) - Keman Konçertosu, Re Majör, Op.35
S. S. Prokofyev (1891-1953) – Keman Sonatı No.2, Re Majör, Op.94a
P. De Sarasate (1844-1908) – Carmen Fantazisi, Op.25

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT