Akademi Fest 2009 - 4. Gün - Yasemin Mori / Nekropsi

Tarihler: 04 Haziran 2009 Perşembe ~ 04 Haziran 2009 Perşembe - Saat: 11:00

Yer: Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı - Rıhtım

Ücret: Tam: 23,00 TL - Öğrenci: 13,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve MSÜ Fakülteleri

Adres: Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı – Rıhtım Adalar İstanbul

Telefon: www.akademifest.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2009 ~ Haz 4, 2009
ANA SAHNE
- OTOMATiK PiLOT
2008 yılında, uzun zamandır arkadaş olan deneyimli müzisyenler; Cem Başak, Orkun Bagatur, Nazım Özyabaşlıgil ve Jan Peridar tarafından kurulan OTOMATİK PİLOT grubu, yaklaşık bir buçuk senedir stüdyoda beste çalışmalarına odaklanarak, çıkartacakları albümleri için çalışmaktadırlar. Bu süre zarfında başarılı konserler vermiş olan grup, yazın yaklaşması ile birlikte verecekleri konserler için çalışmalarını hızlandırmış ve bununla birlikte albüm çalışmalarına da devam etmektedir.
OTOMATİK PİLOT``un ürettiği müzik, canlı performans odaklı, güçlü modern rock sound`ları etrafında dönen bir tarz içermektedir. Müziklerinin son derece önemli bir parçası olan sözlerin genel içeriği ise; modern hayat içerisinde kimliklerini, değerlerini kaybetmiş veya kaybetmekte olan şehir insanının, içinde bulunduğu çıkmaz, depresif psikolojik durum ve de yer yer kişisel sorgulamalarıda içinde barındıran bir genel eleştiri olarak kısaca özetlenebilir.

- YASEMiN MORi Yasemin Mori`nin aslında bir konu var adlı parçası. bir süredir TV ve internetin gözdesi, 26 yaşındaki Mori`nin söz ve müzikleri kendisine ait Hayvanlar isimli ilk solo rock albümü, Haziran sonunda yayınlandı. Bugünlerde müzik çevrelerinde Yasemin Mori ve ilk çıkış parçası "Aslında Bir Konu Var"ın klibi konuşuluyor. 1982 Ankara doğumlu olan genç müzisyen Bilkent Üniversitesi/Grafik Tasarım bölümü mezunu. Tüm söz ve müzikleriyle birlikde, grafik tasarımını da kendisinin yaptığı ilk albümü "Hayvanlar"ı müzik piyasasına sürdü.

Prodüktörlüğünü Emre Irmak ve Yasemin Mori`nin birlikde üstlendığı, yapımcılığını Emre Irmak ve Ozan Çolakoğlu`nun, proje danışmanlığını Ceyhan Çandar`ın yaptığı "Hayvanlar" albümü, yeni müzik şirketi Irmak Plak etiketiyle yayınlandı. Albüm daha çıkmadan Fatih Kızılgök yönetmenlığınde "Aslında Bir Konu Var"a çekilen ilk klip, dikkkatleri çekmeyi başardı.
Albümde yer alan müzisyenler arasında Cengiz Baysal, Volkan Öktem, Tarkan Gözübüyük, Murat ejder, Gültekin Kaçar ve Korhan Futacı da var.
http://www.yaseminmori.org/
http://www.myspace.com/yasemori

- NEKROPSi
İstanbul alternatif/progresif sahnesinin ‘kült’ grubu Nekropsi “10 yılda bir çıkar Sayı 2” ibareli albümünün ardından verdiği konserler ile ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. 1990’da kuruan Nekropsi bir süre sonra 4 parçadan oluşan speed-metal demo Speed Lessons Part 1’ı kaydetti. Üç yıl sonra Cevdet(davul, vokal), Cem(gitar, vokal) ve Tolga(gitar, vokal)dan oluşan ideal kadrosuna kavuşan grubun 2 yıl boyunca sabit bir basçısı olmadı. Grup, 1996’da tür sınırlaması olmayan enstrümantal müzik olarak tabir ettikleri ilk albümü Mi Kubbesi’ni yayınladı. Mi Kubbesi, Türk müzik piyasası için hayli deneysel ve riskli bir albüm oldu. Aynı yıl Nekropsi, Roxy Müzik günlerinde en yi avant garde grup ödülünü kazandı. Çoğunlukla festivaller ve üniversite etkinliklerinde çalmaya yönelen topluluk 1998’de Jimmy Page& Robert Plant ikilisinin İstanbul konserinin ön grubu olarak sahne aldı. 2000’e kadar çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı konserle hatırı sayılır bir dinleyici kitlesi edinen Nekropsi, Alanis Morisette’in ön grubu olarak yer aldıkları 2001 tarihli konserin ardından verdikleri ‘pause’ dan sonra müzik-ses-sanat dünyasında değişik maceralara soyunan Nekropsi üyeleri Cem, Cevdet ve Tolga, Kurban grubunun basçısı Kerem’ i de yanlarına alıp yıllardan beri beklenen albümü 2007 başında A.K. Müzik’ten yayınladı. Kayıttan kapağa(bu arada kapak fotoğrafında sanılanın aksine hiçbir photoshop marifetine sığınılmadı) kendi prodüksiyonları olan albümden ‘Harf Devrimi’, ‘Erciyes Şokta’, ‘Papa’, ‘’Baba’ ve diğer sürprizler Türkiye ve yurtdışında şimdiden radyoları ve müzik sistemlerini bolca meşgul ediyor. İlk albüm Mi Kubbesine oranla kısa, sade ve kesintisiz enerjili parçaları, beton ritmik yapısı, ve ‘acayip’ vokalleri ile Nekropsi’nin kendi kimyası dışında dans ve punk’ da selamlar veriyor.
http://www.nekropsi.com/
http://www.myspace.com/nekropsinekropsi
ViRGiN RADiO DJ`leri sanatçılara sahnede eşlik edecektir.

ALTERNATİF SAHNE- Gereği Düşünüldü
- Lifelock
- Ispanak
- The Revolters
- Pick Pocket
- Stage Invaders
- Kaanmoon
- Psytiger
- Tihulu

- Organizatör firma konser saatinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
- Otopark sorunu yaşamamak için lütfen toplu taşıma tercih ediniz.
- 18 yaş sınırı vardır.
- Kapı açılışlar 11:00 Konser başlama saatleri 17:00
- Organizatör bilet fiyatlarını değiştirme hakkını saklı tutar.
- Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.
-Öğrenci bileti öğrenci kimliği ile geçerlidir.
-Kombine biletler tüm festival boyunca geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT