Akbank Oda Orkestrası - Christian Blackshaw

Tarihler: 21 Nisan 2010 Çarşamba ~ 21 Nisan 2010 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: Tam: 15 TL, Öğrenci: 10 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Akbank Sanat

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul Caddebostan İstanbul

Telefon: 0216 386 29 49

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2010 ~ Nis 21, 2010
Akbank Oda Orkestrası
Şef: Cem Mansur
“Bir “Deli”nin Hatıra Defteri” Solist: Christian Blackshaw, piyano

Sohbet: 20.00
Konser: 20.30

Program:
R. Schumann (1810-1856) - Hermann & Dorothea, Uvertür Piyano Konçertosu
ara
R. Holloway (1943) - “Schumann’dan Sahneler”
R. Schumann - Uvertür, Scherzo ve Final

Christian Blackshaw
Çalışında son derece derin bir duygusal derinliği, büyük bir anlayışla birleştiren sanatçı, Londralı bir eleştirmenin deyişiyle, saf müzisyenliği hümanizmle birleştirmektedir.

Blackshaw, Royal Manchester College ve Royal Academy of Music`te Gordon Green`le çalıştı ve her iki okuldan da altın madalya alarak mezun oldu. Henüz öğrenciyken Napoli`de yapılan Uluslararası Casella Yarışması`nı kazandı ve İtalya Cumhurbaşkanı tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Bundan sonra çalışmalarına Leningrad Konservatuarı`nda Mosei Halfin, daha sonra ise piyanonun efsane isimlerinden Sir Clifford Curzon ile devam etti.

1980`de Londra Filarmoni Orkestrası eşliğinde Royal Festival Hall`de ilk konserini veren İngiliz piyanist, City of Birmingham Senfoni, BBC Senfoni, Kraliyet Filarmoni, Kraliyet Liverpool Filarmoni, Kraliyet İskoç Ulusal, New York Filarmoni, San Fransisco Filarmoni, İsrail Filarmoni, Dresden Staatskapelle,Halle, Moskova Filarmoni ve St.Petersburg Filarmoni Orkestraları ile konserler verdi.

Amsterdam Concertgebouw`da ilk konserini 1990`da Valery Gergiev yönetimindeki Rotterdam Filarmoni Orkestrası ile verdi, Gergiev ve Marinsky Orkestrası ile 1999`da St.Petersburg Beyaz Geceler Festivali`ne katıldı. Sir Simon Rattle yönetimindeki City of Birmingham Orkestrası ve Atina`da Sir Neville Marriner yönetimindeki St.Martin-in-the-Fields Orkestrası ile konserler verdi. Bu son konseri Prens Charles da izledi. BBC Proms, Aldeburg Proms, Prag, Helsinki, Dubrovnik ve Londra Festivalleri`ne katılan sanatçı, Wigmore Hall ve Bath Festivali`nde Mozart`ın tüm piyano sonatlarını yorumladı. Blackshaw 2003 baharında Berlin`de, Berlin Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven`in 5 piyano konçertosunu seslendirdi. Yakın geçmişte gerçekleştirdiği konserler, Yuri Temirkanov yönetimindeki Baltimore Senfoni Orkestrası ve Gianandrea Noseda yönetimindeki Torino RAI Orkestrası eşliğinde verdiği konserlerdir.
Christian Blackshaw, Akbank Oda Orkestrası`nın üçüncü kez solisti oluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT