Akbank Oda Orkestrası: Perdenin Önü, Arkası

Tarihler: 24 Şubat 2010 Çarşamba ~ 24 Şubat 2010 Çarşamba - Saat: 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori: 17,00 TL , 2. Kategori: 12,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Caddebostan Kültür Merkezi

Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan Istanbul Caddebostan İstanbul

Telefon: 0216 386 29 49

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2010 ~ Şub 24, 2010

24 Şubat 2010 Çarşamba, Caddebostan Kültür Merkezi, Sohbet: 20.00, konser: 20.30

25 Şubat 2010 Perşembe, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Sohbet: 20.00, konser: 20.30

Akbank Oda Orkestrası

“Perdenin Önü, Arkası”
Şef: Cem Mansur
Solist: Lara St John, keman

Program:

T. Takemitsu (1930-1996) 3 Film Müziği
J. Corigliano (1938) ”Kırmızı Keman” Süiti

Ara

W. Walton (1901-1983) V. Henry Filminden 2 Parça
E. Grieg (1843-1907) “Peer Gynt” ten 2 Parça
N. Rota (1911-1979) Yaylı Sazlar için Senfoni

“Yedinci Sanat”ın icadından kısa süre sonra sessiz sinema dönemi biterken, bestecilerin çalışma alanında yepyeni bir ufuk beliriyordu. Müziğin, bilinçaltımızı harekete geçiren sihrinin, bu yeni anlatımın ayrılmaz parçalarından biri olacağı ortadaydı.

20nci yüzyılın nerdeyse bütün büyük bestecileri, bazen sanatsal bazen de maddi ihtiyaçlarına film müziği yazarken cevap verirken, zaman zaman konser salonlarının klasikleri arasına girecek başyapıtlar da ortaya koydular. Bu konserde belli filmler için yazılmış eserler, sonradan şekil değiştirmiş film müzikleri ve sinema bestecisi olarak tanınan bestecilerin konser eserleri, büyük bir atmosfer, üslup ve renk çeşitliliği içinde yer alıyor.

Perdenin önünde duyduğumuz müziklere ek olarak, arkasında çalınan, ve tiyatro tarihinin de vazgeçilmez unsuru olan “sahne müziği” ne bir örnek olarak Grieg’in, Ibsen’in ölümsüz oyunu “Peer Gynt” için yazdığı iki küçük şaheser de programda yerini buluyor.

Fellini ve Visconti filmlerinin büyük bestecisi Nino Rota, yaylı sazlar senfonisiyle, soyut müzik alanında da gerçek bir usta olduğunu bize hatırlatıyor. Büyük Japon bestecisi Toru Takemitsu, konser eserleriyle tam bir klasik olmuş durumda. Ancak yönetmen Kurosawa için ürettikleri başta olmak üzere, yaşadığı dönemin en üretken film bestecilerinden de biri olarak da sinema tarihinde yerini alıyor.

En tanınan İngiliz bestecilerinden William Walton’ın müziği, Laurence Olivier’nin “V. Henry” filmini, iki sanatın kusursuz birlikteliğinin örneklerinden biri haline getirmiş.

Günümüzün en çok çalınan Amerikalı bestecilerinden John Corigliano’nun 1998 yılında, bir kemanın yüzyıllara yayılan öyküsünü anlatan “Kırmızı Keman” filmi için yazdığı ve büyük bir romantizm ve melodik güzellik içeren süit, The Strad Dergisi tarafından “bir fenomen” olarak nitelendirilen genç kuşağın heyecan verici yıldızlarından Kanadalı kemancı Lara St John tarafından yorumlanacak...

Cem Mansur, her zamanki gibi konserlerden yarım saat önce, “Perdenin Önü ve Arkası”nı anlatıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT