Aki Rissanen Trio

Aki Rissanen Trio

Tarihler: 15 Ekim 2018 Pazartesi ~ 15 Ekim 2018 Pazartesi 21:30-00:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 40 TL, Öğrenci: 25 TL

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2018 ~ Eki 15, 2018

Piyanist Aki Rissanen Fin jazz’ının yükselen yıldızlarından. Geçtiğimiz yıllarda özellikle de kendi üçlüsüyle jazz dünyasında ismini çokça duyurdu. 2016 yılında Aki Rissanen Trio olarak çıkardığı ”Amorandom” isimli albümle Avrupa ve dünyada bilinirliği hızla arttı. The Guardian ve Jazzwise’da albüm olumlu yorumlar aldı. Fin gazetesi Helsingin Sanomat tarafından yılın jazz albümü seçildi. Ayrıca Fin Grammy’si olarak kabul edilen Emma Awards’ta yılın jazz albümü seçildi. Aki Rissanen Trio olarak ikinci albümü olan ”Another North” 2017 yılında piyasaya çıktı. Bu iddiali ve dinamik albüm üçlüyü Avrupa jazz’ının önde gelenlerinden biri haline getirdi ve bu grup dünyanın birçok farklı yerinde konserlerine, turnelerine devam ediyor.

Aki Rissanen Finlandiya’da 12 yıl klasik piyano çalıştıktan sonra Paris’te Conservatoire National Superieur de Musique’te doğaçlama müzik üstüne eğitim gördü. New York’ta ve Köln’de özel dersler aldıktan sonra 2009’da Finlandiya’da Sibelius Academy jazz bölümünde doktorasını yedi yıllık jazz piyano ve düzenleme eğitiminin ardından tamamladı. Bu dönemdeki eğitmenleri arasında Jarmo Savolainen, Jukkis Uotila, Kirmo Lintinen, John Taylor, Jim Beard, Anders Jormin, Hervé Sellin, Markku Hyvärinen, Jouni Kuronen, Seppo Kantonen ve Frank Carlberg gibi çok önemli müzisyenler yer aldı.

Montreux Jazz Festivali’ndeki solo piyano yarışması, Fransa’daki La Defense yarışması gibi başarılarının dışında Rissanen ayrıca saksofoncu Dave Liebman ile Alman Ozella Music’ten çıkan albümü ile British Edition Records ve ACT Music tarafından yayınlanan trompetçi Verneri Pohjola ile kaydettiği albümle tanınıyor.

Aki Rissanen’in bugüne kadar beraber sahne aldığı müzisyenler ve orkestralar arasında UMO Jazz Orchestra, The Finnish Radio Symphony Orchestra, Lahti Symphony Orchestra, Dave Liebman, Rick Margitza, Randy Brecker, Sten Sandell, Tim Hagans, Emil Strandberg , Robert Mehmet Ikiz ve niceleri yer alıyor. Sanatçı bugüne kadar Avrupa’nın büyük bir bölümünde, A.B.D., Japonya, Çin ve Kuzey Afrika’da konserler verdi.

Aki Rissanen (p),
Eero Seppä (b),
Teppo Mäkynen (d)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT