Albert Long Hall’de İspanyol Dansı

Tarihler: 28 Mart 2012 Çarşamba ~ 28 Mart 2012 Çarşamba - Saat: 19:30

Yer: Albert Long Hall

Nereden Alınır: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BUMED)

Adres: Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Rumelihisarüstü Bebek Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 359 58 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2012 ~ Mar 28, 2012

Finansbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall İlkbahar Konserleri 28 Mart’ta, ‘İspanyol Dansı’ temalı konseriyle dünyanın en ünlü kemancılarından Shlomo Mintz ve piyanist Sander Sittig’i ağırlayacak.

Finansbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nde, 28 Mart Çarşamba akşamı, çağımızın en tanınmış keman virtüözlerinden Shlomo Mintz ve piyanist Sander Sittig keman-piyano edebiyatının başyapıtlarıyla Akdeniz yolculuğumuzu renklendirecekler.

Sanatçılar, J.S.Bach’dan “5. Keman-Piyano Sonatı”nı, Milhaud’den “Damdaki Öküz” adlı bale yapıtının uyarlamasını, Brahms’dan “3.Keman-Piyano Sonatı”nı ve De Falla’nın “Hayat Kısadır” başlıklı operasından İspanyol Dansı’nın uyarlamasını çalacaklar. İzleyicilere unutulmaz dakikalar yaşatacak bu tarihi konser saat 19.30’da başlayacak.

İlk konçertosunu 11 yaşında seslendirdi

İlk konçertosunu 11 yaşında İsrail Filarmoni Orkestrası ile seslendiren ve 16 yaşında Carnegie Hall’da ilk konserini veren Shlomo Mintz, 18 yaşına geldiğinde keman ve viyoladaki başarısına bir de şeflik kariyerini ekledi. Genç yaşta elde ettiği başarısını, aralarında Diapason d'Or, Edison ve Grand Prix du Disque’in de bulunduğu sayısız ödüller alarak taçlandırdı. İsrail’deki Keshet Eilon Uluslararası Keman Master Programı’nın kurucuları arasında olan Mintz, halen ustalık sınıflarında dersler veriyor, projeler geliştiriyor, konserlerin ve eğitmenliğin yanı sıra tanınmış müzik yarışmalarında jüri üyeliği yapıyor.

Piyanist Sander Sittig günümüzün aranan oda müzikçilerindendir. Pek çok ünlü kemancıyla kayıtlar yapmış ve dünyanın müzik merkezlerinde konserler vermiştir. Eğitimini Amsterdam Konservatuvarı’nda tamamlayan Hollandalı sanatçı çağın ünlü piyanistlerinin de ustalık sınıflarına katılmıştır. Halen aktif müzisyenliği kadar jüri üyelikleriyle seçkinleşmektedir.

Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri hakkında

15 yıldır düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, geçtiğimiz yıldan bu yana Finansbank tarafından destekleniyor. Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, her Çarşamba gecesi okulun Albert Long Hall adlı tarihi binasında öğrenci, öğretim üyesi ve İstanbullu müzikseverleri biraraya getiriyor. Albert Long Hall, eşsiz akustiği, 120 yıllık dev orgu, iki Steinway marka konser piyanosu ile hem dinleyicilerin hem de sahneye çıkan sanatçıların belleklerinde özel bir yer ediniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT