Alexander Chaushian - İstanbul Resi

Alexander Chaushian - İstanbul Resi

Tarihler: 18 Ocak 2020 Cumartesi ~ 18 Ocak 2020 Cumartesi 18 Ocak 2020 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi the Seed

Ücret: 1. Kategori - 340.00 TL 2. Kategori - 280.00 TL 3. Kategori - 230.00 TL 4. Kategori - 180.00 TL Ayakta - 130.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 18, 2020 ~ Oca 18, 2020
Tchaikovsky ve ARD gibi iki önemli uluslararası yarışmanın ödüllü ismi 1977 Yerevan doğumlu viyolonselci Alexander Chaushian, 18 Ocak'ta Sakıp Sabancı Müzesi the Seed'de!

İstanbul Resitalleri yeni yılı, Japonya'dan Amerika'ya uzanan bir coğrafyada Suntory Hall, Wigmore Hall, Viyana Konzerthaus ve Carnegie Hall gibi dünyanın en prestijli salonlarında konserler veren; Tchaikovsky ve ARD gibi iki önemli uluslararası yarışmanın ödüllü ismi 1977 Yerevan doğumlu viyolonselci Alexander Chaushian ile 18 Ocak'ta karşılıyor!

Müzisyen bir ailede doğan ve 7 yaşında büyük babasından aldığı ilk derslerle müzikle tanışan Yerevan doğumlu sanatçı, İngiltere'de "Yehudi Menuhin School" ve "Guildhall School of Music and Drama"da aldığı müzik eğitimine Kempf Trio'nun bir üyesi olarak 2000'de kazandığı "Royal Academy of Music" bursu ile devam etmiş ve 2005'te Berlin'de "Hochschule für Musik Hanns Eisler"deki ileri müzik çalışmaları ile müzik eğitimini tamamlamıştır.

Alexander Chaushian'ın ödüllerle dolu müzik kariyerinde Verona'daki Premio Mozart Yarışması "Birincilik Ödülü"; Hollanda'da düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışması "Birincilik Ödülü"; Amerika'da geniş çaplı konserler vermesine olanak sağlayan New York'ta düzenlenen Young Concert Artists Yarışması 1997 "Birincilik Ödülü"; "Çellistler Aristokratı" olarak anılan Fransız çelist Pierre Fournier (1906-1986) anısına düzenlenen Pierre Fournier Ödülleri'nde 2001'de kazandığı "Özel Teşvik Ödülü" yer almakla birlikte isminin daha da tanınmasını sağlayan dünyanın en gözde yarışmalarından Moskova'da düzenlenen 12. Uluslararası Tchaikovsky Müzik Yarışması (2002) ve Münih'te düzenlenen ARD Uluslararası Müzik Yarışması (2005) gibi yarışmalarda aldığı dereceler oldu.

Alexander Chaushian'ın birlikte konserler verdiği orkestra ve topluluklar arasında Viyana Oda Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, "the London Mozart Players", "the Academy of St Martin-in-the-Fields", İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Belçika Ulusal Kraliyet Orkestrası, Ermeni filarmoni orkestraları yer almaktadır. Berlin'de Kammermusiksaal, Milano'da Sala Verdi, Paris'te "Theatre de la Ville", Londra'da Wigmore Hall ve Queen Elizabeth Hall, Viyana'da Konzerthaus, Tokyo'da Suntory Hall, New York'ta Carnegie Hall ve Boston'da Symphony Hall da sanatçının sahneye çıktığı dünyanın prestijli mekanları arasında ilk akla gelen salonlardır.

Birlikte aynı sahneyi paylaştığı müzisyenler arasında ise piyanist Yuja Wang, piyanist François-Frédéric Guy, flütist Emmanuel Pahud, keman virtüözleri Gidon Kremer, Levon Chilingirian, Dimitri Sitkovetsky, Julia Fischer, Christoph Poppen, viyolonselci David Geringas, viyolacı Yuri Bashmet gibi isimler yer alıyor. Efsanevi Yehudi Menuhin (1916-1999) ile de aynı sahneyi paylaşma fırsatı yakalamıştır. Çello ve piyano repertuarında piyanist Yevgeny Sudbin ile ikili olarak sahneye çıkan Alexander Chaushian, Tchaikovsky Trio'nun bir üyesi olarak  da Pavel Vernikov ve Konstantin Bogino ile birlikte düzenli olarak aynı sahneyi paylaşmaktadır. Resital ve konserlerinin yanı sıra viyolonsel hocası olarak "Royal Academy of Music" üyesidir.

İngiltere'de Harrogate Festivali, Finlandiya'da Uluslararası Kuhmo Festivali, Amerika'da  La Jolla Festivali, Fransa'da Montpellier Festivali gibi önemli festivallerinden davetler alan ve farklı oda müziği projelerinde de yer alan  Alexander Chaushian aynı zamanda Bordeaux'daki Orpheus & Bacchus Festivali, Kıbrıs'taki Pharos Vakfı Uluslararası Oda Müziği Festivali ve Yerevan Uluslararası Müzik Festivali'nin de müzik direktörü ünvanlarını taşıyor.Piyanist Yevgeny Sudbin ile birlikte Weinberg’in sonatlarını kaydettiği ve BIS etiketiyle yayınlanan albümü büyük beğeni toplayan sanatçının, çellosuyla yer aldığı oda müziği, orkestra ve duo kayıtlarıylarıyla birlikte 8 albümü bulunmaktadır.

İstanbul Resitalleri 2019-2020 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayız

İstanbul Resitalleri “Sıradışı Sanatçılar” Demektir.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. - Alkış arasında kapılar açılmaz. - Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.- Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. - Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir.- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.-12 yaşından küçükler alınmaz.- Öğrenci indirimleri sadece 3-4.Kategori de yapılamaktadır.- Öğrenci indirimi sadece 25 yaş altı öğrenciler için geçerlidir.- Öğrenci kimlik kartlarının yanında bulundurulması gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT