Andrew Tyson - İstanbul Resitaller

Andrew Tyson - İstanbul Resitaller

Tarihler: 15 Şubat 2019 Cuma ~ 15 Şubat 2019 Cuma 15 Şubat 2019 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi the Seed

Ücret: 1. Kategori - 300.00 TL 2. Kategori - 250.00 TL 3. Kategori - 200.00 TL 4. Kategori - 150.00 TL Ayakta - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 15, 2019 ~ Şub 15, 2019
2015 Geza Anda Şampiyonu Amerikalı piyanist Andrew Tyson Şubat'ta İstanbul Resitalleri'nde! Gina Bachauer Piyano Yarışması Birincilik ve Arthur Rubinstein Özel Ödülü'nün de sahibi Tyson'u BBC Radyo 3 "Piyanonun Gerçek Şairi" olarak tanımlıyor.

İlk orkestra konserini 15 yaşında veren 1986 Kuzey Karolina doğumlu Andrew Tyson, piyanoya Kuzey Karolina Üniversitesi'nde Thomas Otten'den aldığı derslerle başladıktan sonra Claude Frank (1925-2014) ile çalışma fırsatı bulduğu Philadelphia'daki Curtis'e kabul edildi; müzik çalışmalarını New York'ta Juilliard School'da tamamlayan Andrew Tyson, 2010'da Varşova'da düzenlenen Uluslarası Chopin Yarışması'nın finalistlerinden oldu. Sanatçı, ilk olarak 2011'de Young Concert Artists International Auditions'ı kazandı ve iki ödülle birden "YCA’s Paul A. Fish Memorial Prize" ve "John Browning Memorial Prize" ile ödüllendirildi. Gina Bachauer Piyano Yarışmasını kazandı ve Arthur Rubinstein Ödülü'nün sahibi oldu. Yine Amerika'da düzenlenen iki Chopin yarışmasını, Ulusal Chopin Yarışması ve Kosciuszko Vakfı tarafından düzenlenen Chopin Yarışması'nı kazandı. İngiltere'de düzenlenen Leeds Uluslararası Piyano Yarışması 2012 Finalistleri arasında yer alan Tyson, Sir Mark Elder yönetimindeki Halle Manchester Senfoni Orkestrası tarafından verilen "Orkestra Özel Ödülü" ile ödüllendirildi. Sanatçı, 2013'te Belçika'da düzenlenen Queen Elisabeth Yarışması'nın da finalistleri arasında yer aldı. Andrew Tyson başarı, ödül ve birinciliklerini 2015'teki Geza Anda Zaferi, "Birincilik" ve "Dinleyici Özel Ödülü" ile taçlandırdı.

Kuzey Amerika'dan Avrupa'ya uzanan konserleri ile büyük beğeni toplayan Andrew Tyson'un sahneye çıktığı prestijli salonlar arasında Konzerthaus (Viyana) Palais des Beaux-Arts (Brüksel), Carnegie Hall (New York), Lincoln Center (New York), Tonhalle (Zürih), Palace of Arts (Budapeşte), Auditorium du Louvre (Paris), Wigmore Hall (Londra) ve The Kennedy Center (Washington) sayılabilir. Birlikte sahneye çıktığı orkestralar arasında ise Kuzey Karolina Senfoni Orkestrası, Las Vegas Filarmoni. Fairfax Senfoni, Colorado Senfoni. Edmonton Senfoni, SWR Senfoni Orkestrası, Belçika Ulusal Orkestrası yer alıyor. Aynı sahneyi paylaştığı şefler arasında ise ilk akla gelen isimler, Sir Mark Elder, Vladimir Ashkenazy ve Marin Alsop. Andrew Tyson, Mostly Mozart Festivali (New York), Luzern Piyano Festivali, Dubrovnik Festivali, Heidelberger Frühling Festivali, El Paso Chopin Müzik Festivali, Brüksel Piyano Festivali, Montreux Müzik Festivali ve Miami Uluslararası Piyano Festivali gibi popüler festivallerden davetler alıyor.

Sanatçının Alpha Classics etiketiyle yayınlanan iki albümü bulunuyor. Chopin seslendirdiği ilk albümünün ardından Scriabin ve Ravel seslendirdiği ikinci albümü Mart 2017'de piyasaya çıktı.

İstanbul Resitalleri “Sıradışı Sanatçılar” Demektir.

İstanbul Resitalleri 2018-2019 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayınız

-Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.-Alkış arasında kapılar açılmaz. -Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.-Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. -Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir.  -İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. -12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT