Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi

Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi

Tarihler: 13 Haziran 2023 Salı ~ 13 Haziran 2023 Salı 20:00

Yer: AKM Türk Telekom Opera Salonu

Ücret: 1. Kategori - ₺900,00 2. Kategori - ₺750,00 3. Kategori - ₺650,00 4. Kategori - ₺450,00 5. Kategori - ₺350,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Gümüşsuyu, Tak-ı Zafer Cd İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 13, 2023 ~ Haz 13, 2023

Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün Anne-Sophie Mutter’e takdim edileceği, görkemli ve umut dolu bir gece.

"Mutter, kemanın tartışılmaz kraliçesidir."
– The Times

ANNE-SOPHIE MUTTER keman & yöneten
MUTTER’S VIRTUOSI

*Türkiye Prömiyeri

Süre: 100’ (ara dahil)

Konser öncesi̇nde 51. İstanbul Müzi̇k Festi̇vali̇ Yaşam Boyu Başarı Ödülü Anne-Sophie Mutter’e takdi̇m edi̇lecekti̇r.

İstanbul Müzik Festivali, 51. yılında çağımızın en büyük keman virtüözlerinden Anne-Sophie Mutter’in 60. yaşını kutluyor. İstanbul’un kalbi Taksim’de tüm ihtişamıyla yeniden yükselen Atatürk Kültür Merkezi’nin opera salonunda gerçekleştirilecek akşamda ünlü Alman diva, kendi adını taşıyan vakfının desteklediği genç müzisyenlerden oluşan Mutter’s Virtuosi yaylı orkestrasıyla birlikte akıllardan kolay kolay çıkmayacak bir konsere imza atacak.

1976’da, daha 13 yaşındayken yeteneğiyle Herbert von Karajan’ın ilgisini çekerek büyük şefle birlikte çalışmaya başlayan Mutter, aradan geçen 47 yıl içerisinde dünyanın en çok aranan müzisyenlerinden biri oldu. Yaşamına sığdırdığı sayısız albüm, konser ve ödülle ustalığını her defasında kanıtlayan yıldız, geleneksel bestecilerin eserlerine olan bağlılığı ve geleceğe dönük yüzü arasında başarılı bir denge kurdu. Günümüze kadar 30’dan fazla eserin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Unsuk Chin, Sebastian Currier, Henri Dutilleux, Sofia Gubaidulina, Witold Lutoslawski, Norbert Moret, Krzysztof Penderecki, André Previn, Wolfgang Rihm, Jörg Widmann ve John Williams gibi birçok besteci Mutter’e özel eserler besteledi. Sanatçının insani çalışmaları ve olağanüstü sanatı, pek çok ödülle takdir topladı. Üç kez “En İyi Enstrümantal Solo Performans (orkestra ile)” dalında Grammy Ödülü kazanan Mutter, 2008’de Ernst von Siemens Müzik Ödülü’ne ve 2009’da çağdaş Fransız müziğine yaptığı katkılardan dolayı “Légion d’honneur” onur nişanına layık görüldü. Diğer ödülleri arasında Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı, Mendelssohn ve Brahms ödülleri, Herbert Karajan Müzik Ödülü ve Bavyera Liyakat Nişanı yer alıyor. 2017’de Romanya Kültür Nişanı ve Fransa Sanat ve Edebiyat Nişanı’na layık görülen sanatçıya, 2018’de Accademia Nazionale di Santa Cecilia’nın Onursal Üyeliği verildi. Polonya Kültür Nişanı Gloria Artis’le onurlandırıldı. 2019’da İsveç’in Polar Müzik Ödülü’nün kazananlarından biri olurken aynı yıl Japonya’nın Praemium Imperiale for Music Ödülü’nü kazandı.

Anne-Sophie Mutter, vakfının genç nesil bursiyerlerini profesyonel müzik hayatıyla tanıştırarak, onları daha geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturmak için 2011’den beri onları sahnede yalnız bırakmıyor. Anne-Sophie Mutter Vakfı’nın mevcut ve eski bursiyerlerinin yanı sıra seçilmiş diğer genç yıldızlardan oluşan Mutter's Virtuosi, kemancının sanatsal liderliğinde büyüyerek sahnede parlıyor. Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’daki turnelerinde Mutter’s Virtuosi, izleyicileri düzenli olarak yeni eserlerle tanıştırıyor, yardım konserleri veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT