Anouar Brahem Quartet

Anouar Brahem Quartet

Tarihler: 23 Şubat 2018 Cuma ~ 23 Şubat 2018 Cuma 23 Şubat 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 105.00 TL 2. Kategori - 80.00 TL 3. Kategori - 50.00 TL 4. Kategori 60 yaş üstü - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2018 ~ Şub 23, 2018
Fotoğraf: Marco Borggreve

Anouar Brahem Quartet, şubat ayında sizlerle...


Anouar Brahem  ud
Klaus Gesing  bas klarnet
Björn Meyer  bas gitar 
Khaled Yassine  darbuka, bendir

Anouar Brahem, yirmi yılda çıkardığı son derece yaratıcı ve eskimeyecek dokuz albümüyle, kendisini prestijli ECM etiketinin en orijinal ve yetenekli müzisyenleri arasına yazdırmayı başardı. Bir ud sihirbazı olan Brahem, ud ile sukabağından yapılan yüzyıllık geleneksel lavtanın içinde taşıdığı akustik sihri bir araya getiren Arap ve İslam dünyasının müzikal mirasını ortaya çıkaran büyük bir ustadır. Anouar Brahem atalarının kültürüne kökten bağlı, son derece sofistike, çağdaş ve küresel tutkularla oluşmuş bir müzik formunu yaratmayı başarmış nadir besteci ve doğaçlama üstatlarından biri olarak tanınır. Geniş caz repertuarından- John Surman, Dave Holland ve Jan Garbarek, Brahem’in melodik büyüsüne kapılmış önemli icracılardan sadece birkaçıdır- Akdeniz ve Doğu etkisinin farklı geleneklerine, yerlisi olduğu Tunus’tan Hindistan ve İran bölgelerine geniş bir yelpazenin etkilerini taşıyan hassas ve son derece özenli müziği, birçok karmaşık şiir ve kültür evrenini durmaksızın yeniden tanımlar.

Astounding Eyes of Rita (Rita’nın Nefes Kesen Gözleri)

Bas klarnet ve udun birlikteliği Anouar’ın “Thimar” üçlemesine bir gönderme yapsa da Doğu ve Batıyı bir araya getiren bir birliktelik, geleneksel sesleri çağrıştıran “Barzakh” ya da “Conte de l’Incroyable Amour”a daha yakın bir duyuş oluşturuyor. Norma Winstone Trio’dan Klaus Gesing ve Nik Bärtsch’s Ronin’den Björn Meyer, cazın ötesindeki müzikal kaynaklara yakınlık duyan müzisyenler ve ikisi de Brahem’in müziğinde gönülden birleşiyorlar.

Lübnanlı Khaled Yassine’in darbuka ve bendiriyle zenginleşen karanlık ve sıcak seslerin dansı da var bu albümde. Albüm Filistinli şair Mahmud Derviş’e adanmıştır. “Narin ve incelikle işlenmiş müzik sahnede kırılganlığından hiçbir şey kaybetmeden sessizliğe alan açıyor.” Patrick Labesse, Le Monde

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT