Antalya Devlet Senfoni Orkestrası

Tarihler: 17 Aralık 2021 Cuma ~ 17 Aralık 2021 Cuma 17 Aralık 2021 20:30

Yer: Atatürk Kültür Merkezi - Aspendos Salonu

Ücret: 1. Kategori - Tam : 20.00 TL - Öğrenci : 15.00 TL - Öğretmen : 15.00 TL - Emekli : 15.00 TL - Konservatuvar Öğrencisi : 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2021 ~ Ara 17, 2021
Özgür Ünaldı 17 Aralık’ta 21 Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde...

Avusturya’da düzenlenen Uluslararası Johannes Brahms Yarışması’nda piyano dalında ödül alan ilk Türk olan Özgür Ünaldı, üç turluk üstün performansı ve “en iyi Brahms yorumuyla” uluslararası çevrelerde büyük ilgi topladı ve birçok müzik otoritesinin dikkatini çekti.

Ülkemizin önde gelen piyanistlerinden biri olan Ünaldı, yedi yaşında Prof. Seçkin Gökbudak'tan özel piyano ve teori dersleri alarak ilk müzik eğitimine başladı. Konservatuvar hayatı boyunca Gülnara Aziz’in öğrencisi olduğu Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki Lisans eğitimini “Bölüm ve Fakülte Birincisi” olarak tamamladı ve ardından Moskova - Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nın aspirantura (sanatta yeterlik) sınavlarını kazanarak Moskova’da Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı’nın eğitim bursuyla okumaya başladı. Moskova’da Prof. İrina Plotnikova’nın piyano sınıfına girmeye hak kazanan Ünaldı, pedagogun sınıfında özel bir yer edinerek 2010 yılında Moskova – Çaykovski Devlet Konservatuarı’ndaki doktora çalışmalarını başarı ile tamamladı. 

Özgür Ünaldı, yurti çi ve yurt dışında birçok konser, festival, resital ve çalıştaylarla kariyerinde ilerlerken önde gelen orkestra şeflerinin yönetimindeki farklı senfoni orkestralarıyla konçertolar seslendirdi. Hayal gücüyle beslenen detaylı ve sorgulayıcı yorumculuk prensiplerinin bilimle buluşması şeklinde tanımlanabilecek, Prof. Robert Levin’in bulguları temelinde geliştirdiği doğaçlamalı Mozart yorumları yankı uyandırdı ve övgüler aldı, Mozart yorumculuğu hakkında yazdığı bilimsel makalesi de yayınlandı.

Özgür Ünaldı, solist olarak kariyerini sürdürmesinin yanı sıra oda müziği alanına büyük katkılar yapmakta, farklı topluluklarla müzik serüvenine devam etmektedir. Özgecan Günöz (keman) ve Çağlayan Çetin (çello) gibi seçkin müzisyenlerden oluşan Bosphorus Trio’nun üyesidir, üçlünün dünyanın önde gelen plak şirketlerinden birisi olan Naxos'tan “Turkish Piano Trios” başlıklı albümü Ağustos 2020’de tüm dünyada yayınlanmıştır, albüm Ferid Tüzün, Oğuzhan Balcı gibi bestecilerimizin dünya prömiyeri kayıtlarını da içermektedir. Özgür Ünaldı, eşi Elena Ünaldı ile viyola-piyano ikilisi olarak yurtiçi ve yurtdışında özgün programıyla öne çıkan resitaller de vermektedir. Elena ve Özgür Ünaldı ikilisinin “Bach Cafe Dijital” platformundan çıkan “Sözsüz Şarkılar ve Arpeggione” albümü bulunmaktadır. Özgür Ünaldı, piyanist Gökhan Aybulus’la beraber iki piyano için yazılmış ve parlak virtüözite gerektiren eserleri farklı konser salonlarında seslendirmeye devam etmektedir. Covid-19 salgını sırasında kayıt/konser şeklinde CRR Konser Salonu’nda gerçekleştirdikleri “176 Tuşta Rahmaninov” resitali büyük ses getirmiştir, Aybulus-Ünaldı ikilisinin albüm projeleri ise önümüzdeki sezonlarda tanıtılacaktır.

Aynı zamanda besteci olan Ünaldı, kompozisyon alanında Hatıra Ahmedli Cafer, Bujor Hoinic ve Zarife Bakihanova’yla çalışmıştır. Solo piyano için farklı formlarda bestelediği Prelüd, Tokkata, Çeşitlemeler gibi eserleri, klasik dönem konçertolar için kadansları, ikili ve üçlü enstrümanlar için düzenlemeleri bulunmaktadır. Son eseri olan “Alnar Çeşitlemeleri”  solo piyano için yazılmış ve son derece olumlu eleştiriler ve övgüler almıştır. Bu yeni eserin kaydı da ilk kez “Bach Cafe Dijital” platformundan çıkmıştır. 

Sanatçı yurt içi ve yurt dışında aktif olarak sürdürdüğü konser hayatının yanında Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda doçent ünvanıyla Piyano Anasanat Dalı’ndaki görevine devam etmekte, öğrencileri yarışmalar ve solistlik seçmelerinde çeşitli başarılar kazanmaktadır.


Önemli Not: Atatürk Kültür Merkezi - Aspendos Salonu bilet satış gişesi haftaiçi 09:00-18:00 ve etkinlik günlerinde yalnızca nakit işlemlerde hizmet vermektedir.

*Etkinlik alanına gelirken Aşı Kartı (HES KODU) veya en geç 48 saat öncesinden yapılmış PCR test sonucunuzu yanınızda bulundurmanızı rica ederiz. Aşı Kartı (HES KODU) veya PCR sonucu olmayan misafirlerimiz etkinlik alanına kabul edilemeyecektir. Uygulanacak kuralların detaylarına "Coronavirüs-Covid-19-Hakkında-Bilgilendirme" sayfasından ulaşabilirsiniz.Önemli Not: Atatürk Kültür Merkezi - Aspendos Salonu bilet satış gişesi haftaiçi 09:00-18:00 ve etkinlik günlerinde yalnızca nakit işlemlerde hizmet vermektedir. • Etkinlikler Covid - 19 tedbirleri kapsamında gerçekleşecektir. • Etkinlik alanında sosyal mesafe kurallarına uyulması ve maske takılması zorunludur. • Salon girişlerinde ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacaktır. Ateşi 38 dereceden yüksek olanlar; maske takmayanlar etkinlik alanına alınmayacaktır. • Pandemi koşulları nedeniyle, etkinlik başlangıç saatinden 30 dakika önce mekânda hazır bulunmanız gerekmektedir. Etkinlik başlangıç saatinden sonra gelenler gösterim alanına alınmayacaktır. Geç kalanlara bilet iadesi yapılmayacaktır. • Etkinlik girişinde bilet kontrolü yapılacaktır. Etkinlik mekanına gitmeden önce biletinizi yazdırmayı unutmayınız ! • Etkinlik alanında yiyecek ve içecek tüketilmemesi rica olunur. * Etkinlik mekanına profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları alınmayacaktır. • Ateş, kuru öksürük, tat/koku alma duyularında azalma, nefes darlığı belirtilerinden en az birini hissedenler ve/veya yakın zamanda Covid-19 teşhisi konmuş kişilerle temas etmiş olanlar etkinliklere katılmamalıdır. İndirimli biletler adetler ile sınırlıdır. Festival yönetimi, indirimli bilet sayılarının belirlenmesi ve değiştirilmesi hakkına sahiptir. • Festival yönetimi çizelge üzerinde elde olmayan nedenlerle değişiklik yapabilir. Değişiklik duyuruları resmi   https://www.apf.com.tr/ ve resmi sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır. • İndirimli biletler öğrenci,öğretmen,emekliler ve konservatuvar öğrencileri için geçerlidir. İndirimden yararlanan kişilerin etkinlik mekanı girişinde resmi ve geçerli bir kimlik ibraz etmesi gerekmektedir. • Kayıp biletler için yeniden basım yapılmayacaktır. • Organizasyon şirketi, programda, etkinlik mekanında, etkinlik saatinde ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkına sahiptir. • 8 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 8 yaş ve üstü bilete tabidir. • Şehit yakınları, gaziler ve engelliler için ücretsizdir. Engelli, gazi ve şehit yakınları ücretsiz biletlerini ilgili salon girişinden gösterim öncesi temin edebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT