Antonio Duro - Murat Usanmaz

Tarihler: 12 Aralık 2014 Cuma ~ 12 Aralık 2014 Cuma 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2014 ~ Ara 12, 2014

Uluslararası iki gitarist Antonio Duro ve Murat Usanmaz 12 Aralık'ta Akbank Sanat'ta...

Uluslarası düzeydeki iki Akdenizli gitarist, Fazıl Say'ın "Likya Prensesi" ve Manuel de Falla'nın "La Vida Breve" eserleriyle Akdeniz’in iki yakasını birleştiriyor.

Antonio Duro, Sevilla’daki "Conservatorio Superior de Musica"dan onur derecesiyle mezun oldu. Alirio Diaz, Alberto Ponce, Leo Brouwer, Eliot Fisk, Manuel Barrueco ve David Russel gibi önemli gitarcılarla çalıştı; Jan Carlos Rivera, Jose Miguel Moreno, Pat O´Brien, Gerardo Arriaga ve Hopkinson Smith’in verdiği çeşitli Erken Dönem Müziği derslerine katıldı.

Antonio Duro girmiş olduğu gitar yarışmalarında da birçok ödül sahibidir.

İspanya, Fransa, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Estonya, Avusturya, Slovakya, Almanya ve İtalya’da değişik oda müziği topluluklarına solist olarak eşlik etti. Çeşitli tiyatro, modern dans prodüksiyonlarının müziklerini, İspanya Ulusal Radyosu’ndaki çeşitli canlı performanslarını, Lindoro Firması için “19.yy. İspanyol Bestecileri” başlıklı bir CD’yi ve de çağdaş İspanyol bestecilerin eserlerinden oluşan “Music for Voice” başlıklı CD’yi kaydetti. Halen Sevilla’da, “Conservatorio Superior de Música”da gitar profesörü olan sanatçı, San Sebastian’daki Musikene’de de oda müziği eğitmenliği yapmaktadır.

Murat Usanmaz, yurt içi ve yurt dışında eleştirmenlerin övgüsünü kazanan gitarist Murat Usanmaz, 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Gitar Bölümü’nden  mezun oldu.  2005-2007 yıllarında  l'Ecole Normale de Musique de Paris'te solist ve kompozitör Rafael Andia ile solistlik çalıştı. Almanya'da Manuel Barrueco, David Russell, Pavel Steidl, Yunanistan'da Costas Cotsiolis ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Jorge Orozco’nun ustalık sınıflarına katıldı. Paris'teki "Prodige-art" uluslarası klasik gitar yarışmasında üçüncü oldu.

Flarmonia İstanbul ve Milli Reasürans Orkestraları ile "J.Rodrigo-Aranjuez" gitar konçertosunu ve İ.F.D. ile "A. Vivaldi-Re Majör", "F. Carulli La Majör" gitar konçertolarını seslendirdi. Ayrıca, “Uluslararası Boğaziçi Festivali” kapsamında Cemal Reşit Rey’in gitar konçertosunu yorumlayan ilk Türk gitarist oldu. TRT Müzik kanalı için “Kayda Değer” ve “Anonim” isimli müzik programlarını hazırlayıp sundu.

Murat Usanmaz, Çin, Cezayir, Almanya, Fransa, İspanya, Finlandiya, İtalya, Türkmenistan ve Türkiye'nin birçok yerinde konserler verdi.  "Bach'tan Paco'ya Gitar" solo Cd'sini çıkarttı.

Çalışmalarına İspanya'da devam eden Usanmaz, resitallerinin yani sıra İspanyol ve Türk müzisyenlerden oluşan "Murat Usanmaz Anatolucia" projesinde flamenko, Türk Müziği ve caz öğelerini kendi bestelerinde birleştirmekte ve grubuyla konserler vermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT