Arpanatolia

Arpanatolia

Tarihler: 09 Eylül 2020 Çarşamba ~ 09 Eylül 2020 Çarşamba 20:30

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras

Ücret: 1. Kategori - 168.00 TL 2. Kategori - 134.00 TL 3. Kategori - 102.00 TL 4. Kategori - 67.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: (0212) 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 9, 2020 ~ Eyl 9, 2020
"29 Ağustos’ta Anadolu mitolojisinden günümüze gelen eski enstrümanlarla yaptıkları interaktif performanslarıyla Arpanatolia bizlerle olacak.

"Dünyaca ünlü arp sanatçısı Çağatay Akyol’un kurduğu bu grupta sipsi, cura, ney ve kavalda Ferhat Erdem ve otantik perküsyonda Cemal Özkızıltaş yer alıyor. Binlerce yıl öncesinde Anadolu topraklarında yapılan müziklerde yoğun olarak kullanılan lir, arp ve nefesli çalgılar, daha sonraki çağlarda da kullanılarak ve yenilenen yapıları ve renkleriyle değerlerini artırarak günümüze kadar ulaşmış, tarihsel süreç içinde daha da gelişmiş ve değişmiş, ancak müzik kültürümüz içinde önem ve değerini korumuştur. İşte bu enstrümanlar şimdi Arpanatolia ile o zamandan beri ilk kez bir araya gelerek yeni ve farklı bir sentez oluşturuyor."

Çağatay Akyol, arp
Ferhat Erdem, sipsi, cura, ney, kaval
Cemal Özkızıltaş, otantik perküsyon

Çağatay Akyol
Arp eğitimine 1980 yılında 10 yaşındayken Ankara Devlet Konservatuvarında Doçent Kaysu Doğanay’ın öğrencisi olarak başladı ve 1988 yılında mezun oldu. Aynı yıl 19 yaşındayken Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda solist arpçı olarak göreve başladı.1989-1995 yılları arasında katılmış olduğu birçok uluslararası gençlik orkestralarında ülkemizi başarıyla temsil etmiş ve bu orkestralara katılan ilk genç Türk müzisyeni olarak da kendinden sonra gelen diğer genç birçok Türk orkestra sanatçısının önünü açarak bu platformlarda yer almalarına öncülük etmiştir. 1991 de Alman Akademisyenler (D.A.A.D.) bursu kazandı ve Berlin Müzik Akademisi’nde Mariana Schmidt Kriceberg ve Regina Herving ile çalışarak 1993 yılında üstün dereceyle mezun oldu.Salzburg Music Festival, Wien Modern, BBC Prohms, Amsterdam Mahler Festival, Budapest Spring Festival, Schleswig Holstein Music Festival, Festival de Radio France en Montpellier ve Ferrara Musica gibi festivallerde sahne aldı; Claudio Abbado, Bernard Haitink, Riccardo Chailly, Peter Eotvos, Michael Gielen, Yakov Kreisberg, James Judd, Giuseppe Sinopoli, Tugan Sokhiev, Daniel Gatti ve Daniel Harding gibi dünyaca ünlü şeflerle çalıştı. 1992 yılında misafir sanatçı olarak Berlin Runfunk Senfoni Orkestrası ve Dresdner Staats Kapelle’de görev aldı. Solist olarak yurtiçi ve yurtdışında birçok orkestra ile birlikte konserler veren sanatçı, 2006 yılında Felix Godefroid Uluslararası Arp Yarışması’na jüri üyesi olarak davet edildi. 2008-2010 yılları arasında Mahler Oda Orkestrası’nda konuk sanatçı olarak görev aldı.Lirik Arp ve Blokflüt (Kasım 2004) ve Cihat Aşkın’la Arp ve Keman (Temmuz 2009) olmak üzere Kalan Müzik etiketli iki CD’si vardır. 2011 yılında Anadolu’daki Hitit müziği temalı AB projesi Hattuşa temalı araştırmada Hitit arplarını dünyada çalan ilk ve tek kişidir. 2012 yılında Anadolu enstrümanlarıyla arpı buluşturan, Türk müzisyen Ferhat Erdem’le birlikte gerçekleştirdikleri Arpanatolia’yı kurdu ve bu proje ile birçok yurtiçi ve yurtdışı konserler gerçekleştirdi. 2012 yılında piyanist ve besteci Fazıl Say’ın Mezopotamya Senfonisi’nde bas blokflüt solisti olarak birçok konser gerceklestirdi. 2010-2015 yıllları arasında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında arp dersleri verdi. 2016 yılında iki kez Kore’ye davet edilen sanatçı 2017 yılında da Dünya Arp Kongresi’nde konser vermek üzere Hong Kong’a davet edildi. 2018 ve 2019 konser sezonunda Çin, Kanada, Ukrayna, Rusya, Almanya, Japonya, Amerika ve İtalya’dan konserler yapmak üzere davet almıştır.Sanatçı halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda solo Arp sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

Ferhat Erdem
Çocukluğunda her evde birkaç kişinin (Babası ve ağabeyi de dahil) çaldığı Teke Yöresi müzik kültürünün en önemli çalgılarından olan sipsiyi çalmaya başladı. O dönemler düğünlerin çeyizinde sipsi çaldı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümünden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Geleneksel Türk Müzikleri bölümünde Yüksek Lisans yaptı. Akşehir folkloru üzerine alan araştırması ve TRT repertuarına kazandırdığı ‘Akşehir ve yöresi müzikleri’ derleme çalışmaları yaptı. Burdur ve yöresinden türkü ve oyun havaları derleyip TRT repertuarına kazandırdı. 1986 yılında TRT Ankara Radyosu’nun açmış olduğu sınavı kazanarak Yurttan Sesler Korosu’na sipsi ve kaval sanatçısı olarak başladı. 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu ile Polonya’nın Bidgoşh (Bydgoskie) kentinde yapılan Folk Müzik Festivali’nde solo icra dalında dünya birincisi oldu. Birçok yurtiçi ve yurtdışı festival ve konserlere katıldı. ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi’nde kaval öğrencileri yetiştirdi. Çağatay Akyol ile birlikte kurdukları “Arpanatolia” adlı gurupla Hollanda Kraliçesi ve Türkiye Cumhurbaşkanına Hollanda’nın Venlo kentinde ilk konserini verdi.Aynı gurupla Belçika Gent'te Europalia Sanat Festivali, Hong Kong Dünya Arp Kongresinde; Kanada'nın Toronto ve Vancouver, İtalya’nın Sardunya ve Carloforte, Macaristan’ın Budapeşte, Bulgaristan’ın Filibe, Varna ve Burgaz kentlerinde; Afyon Caz Festivali, Uluslararası Mersin Müzik Festivalinde; Ankara Çağdaş Sanatlar, Gaziantep Belediyesi, Bursa Belediyesi ve Ankara Filarmoni ve Kent Orkestralarıyla da “Senfonikanataolia” adıyla Anadolu’nun farklı kentlerinde konserler verdi. Ayrıca "Yamatolia" adında Türk ve Japon müzisyenlerden oluşan bir grupla Ankara'da Türk-Japon Vakfı'nda konserler verdi.Sanatçı halen TRT Ankara Radyosunda görev yapmaktadır.

Cemal Özkızıltaş
1988 yılında Ankara’da doğdu. Lise yıllarında TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği gençlik korosu çalışmalarına katıldı. Kısa zamanda TRT bünyesindeki radyo ve televizyon programlarında yer almaya başladı. 2007 - 2015 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eğitim ve Kültür Daire Başkanlığı bünyesinde usta öğretici olarak görev yaptı. 2013 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Türk Halk Müziği bölümünün Çalgı Eğitimi Anasanat Dalından mezun oldu. 2012 - 2015 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Türk Halk Müziği korosunda eğitmen olarak görev yaptı. 2014 yılında Gazi Üniversitesi bünyesinde pedagojik formasyon eğitimi sertifika programını tamamladı. 2014 - 2015 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Türk Halk Müziği Bölümü Çalgı Eğitimi Ana Sanat Dalında sözleşmeli öğretim elemanı olarak ritim çalgıları dersini yürüttü. 2015 yılında ise TRT'nin açmış olduğu sanatçı sınavını kazandı. Kurum bünyesindeki birçok projede ritim saz sanatçısı olarak görev aldı. 2017 yılının Ocak ayında Türk Müziği'nin çeşitli formlarından oluşan eserlerin yer aldığı ''Cemal Özkızıltaş Project - Buluşma'' adlı albüm çalışmasını yaptı. Bunun yanında birçok albüm, ulusal ve uluslararası proje ile konser etkinliklerinde yer aldı. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, Geleneksek Türk Müzikleri Anasanat Dalı yüksek lisans programını tamamladı. 2018 yılından bu yana, Anadolu’nun zengin müzik kültürünü ve ezgilerini yaşatan “Arpanatolia” adlı grupta yer almaktadır. Bu oluşum ile Türkiye başta olmak üzere Kanada, Bulgaristan, Macaristan, İtalya ve Çin’de konserlere katılmıştır.

Program
Çiğdem Derki
Gesi Bağları 
Kara Koyun 
Hatay
Sipsi Havaları
Ah Bir Ataş Ver
Yunus
Beyaz Giyme
Demedim Mi
Ay Damlası
Antep
Karahisar
Karadeniz

Hakan Erdoğan Prodüksiyon tarafından düzenlenen festival; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sabancı Üniversitesi, Le Meridien İstanbul Etiler, ve Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi’nin tarafından desteklenmektedir. 

Kapılar 19.00’da açılır, konserler 20.30’da başlar.
Vale hizmeti ücretlidir.

İletişim: info@heproductions.com 

Bilet Fiyatları:

1. Kategori - 168.00 TL 2. Kategori - 134.00 TL 3. Kategori - 102.00 TL 4. Kategori - 67.50 TL

Önemli Notlar:

- Katılımcılar/izleyiciler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır. - Sosyal mesefa kurallarına uygun şekilde hazırlanan oturma düzeni ile gerçekleşecektir.- Etkinlik alanı düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.- 7 yaş sınırı vardır, 7 yaş üstü bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT