Aşk İle...

Tarihler: 02 Eylül 2019 Pazartesi ~ 02 Eylül 2019 Pazartesi 25 Eylül 2019 20:00

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Ücret: - 56.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Bahariye Cad. No: 39 Bahariye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 450 36 01

Web: http://www.kadikoyhem.k12.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 2, 2019 ~ Eyl 2, 2019
İki ozan, iki yurt ve kültür aşığı; Anadolu'muzun en güzel türkü, semah, ağıt ve nefeslerinin yanında horon ve yayla havalarını aynı sahnede bir çok enstrümanla birlikte yorumluyorlar.

Türkülerin hikayelerininde anlatıldığı bu muhteşem buluşmada yerinizi alınız. Gelin birlikte Türküler Söyleyelim.. 
Birlikte Türkü söyleyemeyenler birlikte bir gelecek inşa edemezler çünkü...

Birol Topaloğlu
ODTÜ (Gaziantep) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Duygu yoksulu. teknik kafalı hocalarını hiç sevemedi. Yine de okulunu sevdi. Bir süre mesleğine devam etse de müzik onun yaşamında hep merkezdeydi. Üniversite yıllarında müzik ve yaşamı konu alan araştırma ve deneysel çalışmalar yaptı. İlgi gördü. Bu ilgi onun yeni çalışmaları için itici bir güç oldu. Çeşitli etkinliklerde zaman zaman lazca türküler söyledi. Kardeş Türküler onu çok sevdi. Koşullar onu kendi kültürüne ait derleme ve araştırmalara yöneltti. Bu çalışmalar bir süre sonra bir albüm ihtiyacını beraberinde getirdi. Yürekli müzisyenler ona destek verdi. Müzikle ilgili hiçbir akademik eğitim almadı. Eğitmeni başta ailesi, çevresi, destanlar ve doğduğu topraklardır. Ait olduğu kültürün zenginliğine kolay ulaşmadı. Zor kazanılanı dünya insanlarıyla paylaşmanın keyfini yaşadı. Sanatçının Misafir olarak katıldığı albümler dışında, Heyamo, Aravani, Ezmoce, Destani ve Kıyı Boyu Karadeniz, adında 5 adet  solo  albümü bulunmaktadır. 

Albüm ve konserlerini  hazırlarken her zaman yüreğinin sesine kulak verdi. Yüreği olan insanlar onu çok sevdi. Yüreğiyle yaşamaya devam ediyor.    

Dertli Divani
Dertli Divani, 1962 yılında Şanlıurfa’nın Kısas köyünde doğdu. Babası, asıl adı Hamdullah olan Aşık Büryani’dir.Küçük yaşlarda bağlama çalmayı öğrenen, şiir yazan ve cemlerde bulunan Dertli Divani, hem kendi şiirlerini hem de babası ya da başka aşıkların şiirlerini besteliyor. Mahlasını oluşturan Dertli bölümünü 1978 yılında Emrullah Efendi, birkaç ay sonra evlerini ziyaret eden Bektaş Efendi ise Divani bölümünü verdi. Dertli Divani’nin pek çok eseri, sanatçılar tarafından seslendirildi. Divani’nin eserlerini seslendirenler arasında Arif Sağ, Zülfü Livaneli, Belkıs Akkale, Musa Eroğlu, İlyas Salman, Sabahat Akkiraz, Güler Duman, Gülcihan Koç, Deste Günaydın, Erdal Erzincan, Tolga Sağ, İlkay Akaya, Yavuz Bingöl, Kıvırcık Ali var.”Serçeşme”, “Diktiğimiz fidanlar”, “Kısas semahı”, “Nurhak semahı”, “Turnalar semahı”, “bilesin”, “altım üstüm kaç kuruşluk” gibi eserleri, en fazla bilinen eserlerinden sadece birkaçıdır.

Albümleri
Divani’nin 5 solo albümü bulunuyor. Ayrıca 12 karışık albümde okudu. 1989 yılında “Divane Gönül”ü (Arif Sağ’ın bağlaması eşliğinde ilk albüm), 1992’de “Diktiğimiz Fidanlar”, 1996’da “Duaz-i imam”, 2000 yılında “Serçeşme”, 2005 yılında da “Hasbıhal” adlı albümleri dinleyici ile buluşturdu. Divani'nin programları pek çok yerel ve ulusal televizyonda yayınlanıyor.

Sadece ozan değil aynı zamanda dede

Dertli Divani, sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok yerinde Alevi- Bektaşilerin görmek, bilgi ve görgüsünden, insan-ı kamilliğinden nasiplenmek istediği bir isim. Ozanlık geleneğini sürdürüyor, zakirlik yapıyor ama onun en önemli özelliklerinden biri ikrar ve görgü cemlerini de yürütüyor olması...

O, bir Alevi- Bektaşi dedesi. Kahramanmaraş’ta 21 yıldır kesintisiz ikrar- görgü cemi yapıyor. Son 10 yıldır Konya- Beyşehir Şamlar köyü, son 3 yıldır Abdal Musa derneğinde, son 5 yıldır Almanya ve Hollanda’da cem yürütüyor. Dünyanın neresinde olursa olsun Hacı Bektaşi Veli dergahının postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’u temsilen, dergahtan alınan icazetle cem yürüten Dertli Divani, Alevi- Bektaşi dünyasını deyişleriyle coşturuyor. TRT 2004 yılında Hacı Bektaşi Veli ve Cem Töreni adlı bir belgesel hazırlayarak yayınladı. İkrar- görgü cemi töreni Nurhaklar'da çekildi. Bu cemin en önemli özelliği orijinal haline sadık kalınmasıydı. Cem törenini yürüten dede Dertli Divani idi. Bu belgesel, çok izlenen bir çalışma oldu ve defalarca TRT'de ekranlara geldi. 

Birleşmiş Milletler’in kültür kuruluşu UNESCO, 2010 yılında Dertli Divani'yi, “Yaşayan İnsan Hazinesi” seçti.

Yaşayan İnsan Hazineleri nedir?

Somut olmayan kültürel mirası koruma çerçevesinde verilen “Yaşayan İnsan Hazineleri” ödülünü, sanatını usta-çırak ilişkisi ile öğrenen, bilgi ve becerisini uygulamada üstün, konusunda ender bulunan bilgilere sahip olan, kendisini yaptığı işe adayan, bilgi ve becerilerini çırağa aktarma becerisi olan kişiler alıyor.

- 8 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır.- 8 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT