Aşkolsun Konseri: Latif Bolat

Tarihler: 24 Nisan 2009 Cuma ~ 24 Nisan 2009 Cuma - Saat: 19:30

Yer: Sultanahmet

Ücret: 10 TL

Telefon: 0537 710 1278

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 24, 2009 ~ Nis 24, 2009

Turk mistik Sufi muziginin ve kulturunun Amerikadaki onemli sesi Latif Bolat Sultanahmet`teki Kızlarağası Medresesi`nde İngilizce/Türkçe bir söyleşi ve konser programi sunuyor. Mimar Sinan`in olumsuz eserlerinden biri olan 1580 yapimi bu medrese mistik muzigimizin yapilabilecegi en uygun mahal olarak dusunuluyor.

Latif Bolat yaklasik 26 senedir basta Amerika olmak uzere dunyanin bes kitasindaki yirmiye yakin ulkede bu kulturumuzu en geleneksel sekilde sunmaya ozen vererek Turk kulturunun yayilmasi ve yasatilmasina onemli katkilarda bulundu. Bolat`in basarilari arasinda Young Indiana Jones filmine yaptigi muzik, Amerikan PBS televizyonunun Muhammed: Bir Peygamberin Oykusu icin yaptigi muzik ve Carnegie Hall`da verdigi 4 konser yer aliyor. Bunlarin yanisira dunyanin onde gelen universite ve festivallerinde de yer alan Latif Bolat simdiye dek ABD`de 4 CD, Turkiyede ise Askolsun adi ile Akustik Muzikten bir CD yayinlamis bulunuyor. Bolat ayni zamanda Kaygusuz Abdal, Teslim Abdal ve Niyazi Misri gibi Turk mistik sairlerinin siirlerini ilk defa Ingilizceye cevirerek "Quarreling with God" basligi ile ABD`de ve Turkiye`de yayinladi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT