Ayla Erduran ve Birsen Ulucan

Tarihler: 27 Ocak 2014 Pazartesi ~ 27 Ocak 2014 Pazartesi 20:00

Yer: Martı İstanbul Hotel

Ücret: 1. Kategori - Tam 40.00 TL Öğrenci 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Abdulhak Hamit Cad. No: 25/B Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 987 40 00

Faks: 0212 987 40 11

Web: http://http://www.martiistanbulhotel.com

E Posta: martiistanbulhotel@marti.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 27, 2014 ~ Oca 27, 2014

Ünlü keman virtüözü Ayla Erduran ve piyanist Birsen Ulucan, 27 Ocak'ta Martı İstanbul Hotel'de...

Ayla Erduran, Brahms, Kreisler ve Dvorak’ın sevilen eserlerini, piyanist Birsen Ulucan eşliğinde seslendirirken "Ayla’yı dinler misiniz?” kitabının yazarı Evin İlyasoğlu sanatçılarla sohbet edecek.

Ayla Erduran

1946 ile 1951 yılları arasında Paris Ulusal Konservatuvarı'nda Benedetti ve Benvenuti ile eğitim görerek keman bölümünden mezun olan Ayla Erduran, 1951 ile 1955 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde Ivan Galamian ve Zino Francescatti ile özel olarak çalıştı. Amerika’daki ilk konserini Newark’ta, Thomas Schermann yönetimindeki orkestrayla veren başarılı sanatçı, Avrupa’daki konser kariyerine Polonya’da, Varşova Filarmoni Orkestrası eşliğinde çaldığı Glazunov’un keman konçertosuyla başladı.

Ayla Erduran, 1957 ile 1958 yıllarında Moskova Konservatuvarı'nda yirminci yüzyılın büyük virtüozu David Oistrakh ile çalıştı. 1957’deki Wieniawski yarışmasında yüz yirmi kemancı arasında ilk altıya girerek ödül kazanan Erduran, 1958’de Brüksel’de Ulvi Cemal Erkin’in keman konçertosunun ilk seslendirisini, bestecisi yönetiminde gerçekleştirdi.

Başarılı sanatçı, Avrupa ve Amerika’daki konser ve resitallerinin yanısıra ilk büyük turnelerini 1961 ve 1962 yıllarında Kanada’da gerçekleştirdi ve yalnız bu turnelerde iki yılda toplam yüz altmış konser verdi. 1963’te Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasıyla Ortadoğu turnesine çıkan Erduran, Anadolu’nun çeşitli köşelerine ulaştı. 1964’te Mithat Fenmen eşliğinde Londra’da verdiği ilk resitalinde Harriet Cohen-Olga Verney ödülüne değer bulundu.

Erduran'ın 1965’te Londra Albert Hall’da Rozhdestvenski yönetiminde Brahms’ın keman konçertosunu seslendirdiği konser, BBC tarafından naklen yayınlandı. Bunu izleyerek BBC’de bir çok bant kaydı yapan sanatçı, aynı yıl Cenevre’de Sibelius’un 100. yılı nedeniyle düzenlenen konserde Ernest Ansermet yönetiminde Suisse Romande orkestrası ile bestecinin keman konçertosunu çaldı. 1970 yılında Hollanda’da Beethoven Ödülü’nü kazanan Ayla Erduran, 1971’de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı olmuştur.

Ayla Erduran, 2012 yılında merkezi Paris'te bulunan ve Fransız Senatosu ile birlikte verilen "Société d'Encouragement au Progrés“ tarafından "Médallie D'honneur – Médaille de Vermeil" ile onurlandırıldı. 

Birsen Ulucan

Birsen Ulucan, 2000-2004 yılları arasında Saarbrücken Müzik Akademisi'nde, dünyaca ünlü kemancı Maxim Vengerov'un sınıfında piyanist olarak görev aldı ve piyano- keman repertuarının en önemli yapıtlarını inceleme ve çalışma fırsatı buldu.

Türkiye'nin önde gelen orkestraları ile konserler vermiş olan ünlü piyanist, Viyana Oda Orkestrası ve Franz Liszt Oda Orkestrası eşliğinde solist olarak sahne aldı. Salzburg Mozarteum, Uluslararası İstanbul Festivali, Fransa'da Uluslararası Flain Müzik Festivali, Kıbrıs Bellapais Müzik Festivali gibi festivallerde konserler veren Ulucan; Maxim Vengerov, Marta Gulyas, Isabelle van Keulen, Christian Poltera gibi müzisyenlerle çaldı.

Birsen Ulucan, 2004'ün Eylül-Aralık ayları arasında Miami Üniversitesi'nin Konçerto Yarışması'nı kazanması sonucunda ise Senfoni Orkestrası ile konserler verme hakkını kazandı.

Konserlerinin yanısıra, birikimlerini paylaşma arzusuyla, yetenek sınavına tabii tutmadan 6-14 yaş arası çocuklarla bir piyano sınıfı oluşturan sanatçı, bu piyano sınıfıyla "Sıcak Çikolata" adı altında düzenli olarak konserler düzenleyen ve öğrencilerini uluslararası yarışmalara hazırlayan Birsen Ulucan, dünya sahnelerine layık genç müzisyenler yetiştirmeyi amaç edindi.

Sanatçının 'Bir Ağaç Gibi', 'Masallar, Rüyalar, Fısıltılar' ve “Saga” CD’leri Lila Müzik tarafından yayınlanmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT