Ayşe Tütüncü

Tarihler: 08 Nisan 2009 Çarşamba ~ 08 Nisan 2009 Çarşamba - Saat: 21:00

Yer: Otto Santral

Ücret: Giriş ücretsiz.

Nereden Alınır: OttoJazz

Adres: Santral İstanbul, Silahtara Ağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No:1 Eyüp Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 8, 2009 ~ Nis 8, 2009
Ayşe Tütüncü ve Piyano Perküsyon Grubu ile yeni albümü: Yedi Yer, Yedi Gök
www.aysetutuncu.com

2005 yılı sonlarında yine Blue Note/EMI etiketi ile yayımlanan “Ayşe Tütüncü Üçlüsü / Trio – Panayır / Carnivalesque” albümü ile hem ülkemizde hemde yurt dışında büyük başarı kazanan ve dikkatleri üzerine çeken Ayşe Tütüncü ve grubu verdiği konserlerle de olumlu eleştiriler almıştı.

Ayşe Tütüncü’nün kendisinden yeni albüm ile ilgili detaylar;
Perküsyonlu grubumla Çeşitlemeler çıktıktan sonra yaptığım, bazılarını çalsak da henüz kaydedememiş olduğumuz bestelerimi nihayet bir albümde görmek büyük bir huzur veriyor bana. 1999’da özel olarak ‘çok perküsyon ve bir piyano’ için yapmış olduğum Yedi Yer Yedi Gök, 2001’de yapmış olduğum Pasajlar ve 2003’te yaptığım Yine de.. bu albümde yer alan en eski bestelerim. Diğer parçalar 2007 sonundan bu yana yaptığım Burdan Ötesi ve daha kısa parçalar olan Neredesin, İki Oyun, Denizli Bir Yer ve 2007 İstanbul Doğaçlama Festivali performansımızın kısa bir bölümü olarak albüme aldığım Sıfırıncı Saniye..

Bu sefer yer yer kadrosu oldukça geniş bir albümümüz oldu. Çeşitli emeği geçmiş konuk müzisyenlerimiz de var. Sayarsak grubun perküsyoncuları Saruhan Erim, Serdar Gönenç, Timuçin Gürer’in yanı sıra davulda hem Cengiz Baysal, hem Gökçe Gürçay değişerek yer alırken, nefeslilerde Oğuz Büyükberber ve Yahya Dai hem tek tek, hem de beraberce çaldılar. Konuklarda ise Emre Karabulut elektro gitarda ve Talya Balıkçıoğlu, Selen Gülün, Sibel Gürsoy, Sibel Köse geri vokallerde iki parçaya katıldılar. 2007 Doğaçlama Festivali kaydımızda da kontrabasta Özgür Salıcı ve davulda Turgut Alp Bekoğlu bizle beraber. Hepsi çok sağ olsun..

Bu albümün içindeki parçaları yaparken üzerinde yaşadığımız toprak parçasında ve etrafında ruhen epey dolandım gezindim, etraftaki sesleri dinledim…örneğin Yine de..’nin içinde bir Arap sarkısı var. Öte yandan albümde Monteverdi de var. Halaylar, gowendler dinledim ve İran müzikleri ve Arjantinli piyanist Martha Argerich’in çaldıklarını da. Neşet Ertaş’la Esat Sutay’ı dinledim, Brahms’ın senfonilerini de.. Lenk Fahte ritmiyle hem hal oldum...Az gittim uz gittim, hepsinin arasında bağlar hissettim, ya da olsun istedim. Hem uzun hem de kısa parçalar çıktı ortaya. Bu defa daha çok vokal, ses koyduk albüme. Umarım bu yolculuklar sizin de merakınızı celbeder. İyi dinlemeler dileğiyle…

Bundan sonra planlarımda 2009’da ağırlıklı olarak yurt içi konserlerin yanı sıra Üçlü grubumla yeni besteler ve yeni albüm hazırlığı, ayrıca bir şarkı albümü için çalışmak ve çeşitli türden müzik atölyeleri yapmak var.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT