Ayşegül Kirmanoğlu ve Sibel Kumru Pensel

Tarihler: 04 Mart 2014 Salı ~ 04 Mart 2014 Salı 20:00

Yer: Martı İstanbul Hotel

Ücret: 1. Kategori - Tam 40.00 TL Öğrenci 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Abdulhak Hamit Cad. No: 25/B Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 987 40 00

Faks: 0212 987 40 11

Web: http://http://www.martiistanbulhotel.com

E Posta: martiistanbulhotel@marti.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2014 ~ Mar 4, 2014

Klarnet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu ve flüt sanatçısı Sibel Kumru Pensel, 4 Mart'ta Martı İstanbul Hotel sahnesini paylaşacaklar.

Ayşegül Kirmanoğlu ve Sibel Kumru Pensel, Fransa’da öğrenciyken başlayan dostluklarını, konserlerle devam ettiriyor. Dinletiye şef Naci Özgüç konuk olarak katılıyor. Meslektaşları, İDSO üyesi ve müzik yazarı Aydın Büke sanatçılarla söyleşiyor…

Program: F. Danzi, C. Koechlin, H. Villa-Lobos, D. Schostakowich

Ayşegül Kirmanoğlu
İlk müzik çalışmalarına Tülay Orser ile başlayan ve Ahmet Ermakastar ile devam eden Ayşegül Kirmanoğlu, 1983’de İngiliz Kültür Heyeti’nin verdiği bursla Aberdeen Müzik Festivali'ne katıldı. 1985 yılında ise Fransız hükümetinden aldığı bursla Nantes Konservatuarı'na girdi ve bu okulu birincilikle bitirdi. Burada Mehmet Ermakastar, Alain Boeglin, Guy Dangain ve Guy Deplus ile çalıştı. Aynı yıl Paris'de Leopold Bellan yarışmasında birincilik ödülü aldı. A. Copland, G. Finzi ve C. V. Stanford gibi bestecilerin klarinet konçertolarının Türkiye’deki ilk seslendirilişlerini gerçekleştirdi.

2010 yılında flüt sanatçısı Sibel Kumru Pensel, Mersin Oda Orkestrası ve şef Naci Özgüç ile ilk solo CD kaydını gerçekleştirdi. 8 Mart 2010'da Nice Konservatuarı’nda, “Fransa'da Türk Mevsimi” etkinliği çerçevesinde  arp sanatçısı İpek Mine Sonakın, Sibel Kumru Pensel ve Fransız meslektaşı Michel Lethiec bir konser verdi.

Alexander Rahbari, Gustav Kuhn, Erich Bergel, Howard Griffiths, Joel Levi, Cansug Kahidze ve Tadeusz Strugala gibi ünlü şeflerle çalıştı. Aralarında Fransa, Rusya, Amerika, İngiltere, Belçika, Ekvator gibi ülkelerin de olduğu, yurt içi ve dışında pek çok  konserler veren Kirmanoğlu, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası klarnet grup şefi ve Saim Akçıl’ın kurduğu Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın solo klarnetçisidir. 

Sibel Kumru Pensel
Maxence Larrieu, Genevieve Amar, Guy Cottin ve Jean-Pierre Rampal gibi ustalardan eğitim alan Pensel, Alain Marion ve Peter Lukas Graf gibi müzisyenlerle ortak çalışmalar yapan Sibel Kumru Pensel, " A travers la flute" derneğininin başkanıdır. Sanatçı, konserler, master-class’lar, flüt  festivalleri ve dünyaca ünlü «Concours International de Flûte de Maxence Larrie yarışmasını düzenlemektedir.

Oda müziği tutkunu olan sanatçının CD’leri arasında, Piyanist Anna Roumianseva ile “Voyage” isimli albüm, Nis’tanbul Dörtlüsü ile çıkardığı Rossini, Ghidoni ve Alnıtemiz’in eserlerinden oluşan CD’si, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası ve ünlü flütist Maxence Larrieu ile “2 flüt İçin konçertolar”, klarinetist Ayşegül Kirmanoğlu ile birlikte Danzi, Sever ve Françaix’nin flüt ve klarinet konçertoları ile Trio Azur ile “Haydn Londra Trioları” yer almaktadır.

Konuk sanatçı: Naci Özgüç

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT